Medi ambient

Aiguat de tardor

La llevantada afecta tot el litoral sense fer estralls

Els registres de precipitació més importants van ser al nord de la demarcació, amb uns 32 mm a Roses i 40 a Portbou

Una avaria en el subministrament elèctric afecta 1.950 abonats a Vidreres

El fort temporal de pluja i vent marítim va travessar ahir les comarques de Girona de sud a nord amb espectaculars imatges de la llevantada al litoral i importants precipitacions, sense provocar greus incidències. A l'hora en què es tancava aquesta edició, però, Endesa confirmava que una avaria en el subministrament elèctric afectava 1.950 abonats de la zona de Vidreres i que es treballava en la localització de l'incident.

El temporal, que es va reactivar i intensificar entre la tarda i el vespre amb episodis curts però intensos de pluja, va deixar els registres més importants de precipitació acumulada a Portbou (40 mm) i entorn del cap de Creus en punts com Cadaqués (27,6 mm en una hora) i Roses (32 mm). A Roses precisament, l'Ajuntament i els serveis d'emergència van tancar a les set de la tarda l'accés a l'espigó de Santa Margarida pel fort onatge, i municipis del litoral com el Port de la Selva van tancar l'accés a les rieres.

Pel que fa als avisos als serveis d'emergència, ahir fins al vespre la major part de les trucades que s'havien atès procedien del Baix Empordà (15) i la Selva. A la Selva marítima, el fort temporal de pluja i marítim també va ser la constant durant el dia d'ahir, tot i que no es van haver de lamentar més
danys dels que s'havien produït la nit anterior, quan, a causa de la caiguda d'un llamp, 6.219 abonats, la majoria pertanyents a Blanes i la resta, a Lloret de Mar i Tordera, van quedar sense fluid elèctric. Aquesta avaria va quedar reparada al cap de dues hores i tres quarts.

Protecció Civil de la Generalitat manté el pla Procicat en fase de prealerta per la previsió d'onades superiors als 2,5 metres des del nord del Barcelonès fins a l'Empordà. Es preveu que el fort onatge s'allargui fins avui i els punts on és més probable que se superi el llindar de fort onatge són la costa del Baix Empordà i la de l'Alt Empordà. Protecció Civil recorda la importància de seguir les indicacions de les autoritats i no creuar les vies, els túnels i els accessos tancats. A més, recalca que a la demarcació de Girona la pluja s'afegeix ara a les precipitacions caigudes des de dimecres, sobretot a l'entorn de les rieres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia