Medi ambient

municipal

medi ambient

Sant Adrià farà un mur per evitar que es llencin deixalles a la via

Adif pagarà 130.000 euros per la barrera, que tindrà prop de 500 metres de llarg i dos d'alçària, i abonarà a l'Ajuntament la neteja dels terrenys

Les obres començaran aquest mes i estaran enllestides a final d'any

El tram de la via del tren entre la zona industrial de Badalona Sud i l'estació de Renfe de Sant Adrià de Besòs deixarà de ser un abocador incontrolat després d'anys de deixalles acumulades i de queixes sense resposta de l'Ajuntament de Sant Adrià a Adif, propietària dels terrenys, que d'ençà del 2013 no es feia càrrec de la neteja de la zona. Aquest mateix mes està previst que es comenci a aixecar un mur d'obra amb l'objectiu de dificultar els abocaments.

L'alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, ha anunciat l'acord verbal amb Adif, que es farà càrrec de la construcció del mur, que farà una alçària de dos metres i serà “sòlid”, en paraules de l'alcalde, que vol deixar clar que no es tracta d'una tanca permeable que es pugui trencar fàcilment, com passa ara. El mur tindrà una llargada aproximada de 500 metres, s'aixecarà a la banda de muntanya de la via i anirà del límit amb Badalona fins a l'avinguda de la Platja, a tocar de l'estació de tren de Sant Adrià. Fonts d'Adif han confirmat a aquest diari la informació i han indicat que el cost previst de l'obra serà de vora 130.000 euros.

Segons l'alcalde, al mateix temps que es fa la construcció del mur s'anirà fent la neteja de la zona. Callau manté que el sanejament d'aquest tram anirà a càrrec de l'Ajuntament, que posteriorment passarà la factura a Adif. Callau calcula que el cost de l'operació de neteja serà d'entre 30.000 i 50.000 euros. Un cop construït el mur, l'aparcament que ara hi ha a tocar de la tanca es desplaçarà uns metres per evitar que els camions de gran tonatge que aparquen a la zona puguin malmetre la construcció i causar novament la proliferació d'abocaments. La intenció, segons l'alcalde, és “posar-hi un carril bici que dificulti l'aproximació dels camions”. D'aquesta manera es tanquen els litigis entre l'Ajuntament i Adif per la neteja d'aquest tram de via.

LA XIFRA

50.000
euros
pot costar la neteja de la zona on s'aixecarà en mur. L'Ajuntament el farà i en passarà la factura a Adif.

LA FRASE

Posarem un carril bici per dificultar l'accés de camions a tocar del mur que es construirà
Joan Callau
alcalde de sant adrià de besòs

Més de 5.000 euros en sancions

L'Ajuntament de Sant Adrià ha tramitat durant la primera meitat d'aquest any nou expedients sancionadors per abocament de residus a la zona on ara està previst construir el mur. Tot i que a la zona hi ha cartells que adverteixen de la prohibició d'abocar deixalles i de la presència de càmeres de videovigilància, els abocaments no s'han aturat els darrers anys. De gener a juny, el consistori ha incoat set expedients sancionadors amb procediment abreujat, per la poca quantitat de materials abocats. L'import màxim d'aquest tipus de multa és de 601 euros i el total de les sancions imposades per aquest concepte és de 2.830 euros. Per infraccions de la llei de residus, s'han incoat dos expedients sancionadors. En aquest cas, l'import màxim és de 3.000 euros. El total de sancions per aquest concepte és de 2.201 euros. Adif reitera la necessitat que els veïns es conscienciïn que les vies no són abocadors.“Demanem la col·laboració de les administracions locals, que són les més properes als ciutadans”, destaquen a Adif, on hi afegeixen que el cost d'aquest tips d'operacions va en detriment de “la renovació de vies o de la modernització d'estacions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona