Medi ambient

S'enfonsa una part del passeig de Blanes mentre el netejaven

Un vehicle cau a l'esvoranc i ha de ser enretirat per una grua

Un tram de dos metres i mig s'ha descalçat per l'erosió del subsol, i l'Ajuntament hi restringeix l'accés

Una part del final del passeig de s'Abanell de Blanes es va enfonsar ahir al matí mentre l'estaven netejant. L'esvoranc es va fer quan una màquina netejadora, que pesa sis tones, treballava a les vuit del matí al final del camí transitable per als veïns i visitants. El vehicle va quedar bloquejat en un forat d'uns deu metres quadrats i dos metres i mig de profunditat. L'Ajuntament el va enretirar cap a la una del migdia amb una grua amb braç extensible i ha restringit l'accés a l'espai.

El conductor de la màquina va sortir sa i estalvi, però va tenir un atac d'ansietat quan el ferm que estava netejant amb la màquina escombradora va caure al forat. Inicialment, tècnics d'una grua de petit tonatge van intentar treure el vehicle, cosa que va ser impossible.

Posteriorment, cap a la una del migdia, un camió grua, des de dins de les instal·lacions del càmping Bellaterra, va poder enretirar el vehicle. Efectius de la policia local, Protecció Civil i les brigades municipals han restringit l'accés al voltant de l'esvoranc. Hi ha tanques que encerclen el sot i a uns 25 metres d'on es va ensorrar la màquina de l'empresa Nora, que vetlla per la neteja i la recollida de les escombraries al municipi, s'han col·locat unes tanques metàl·liques de dos metres i mig d'altura.

“Un incident”

A la tarda l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez (PSC), va qualificar els fets d'“incident” i va assenyalar que el consistori havia actuat d'urgència per enretirar la màquina enfonsada. L'Ajuntament es va posar en contacte al migdia amb tècnics de la direcció general de Costes de l'Estat i d'Acció Territorial de la Generalitat. Personal de les dues administracions va supervisar els efectes de l'ensorrament d'una part del passeig.

L'alcalde de Blanes va explicar que el mur de formigó que en aquest punt separa la platja (sense sorra) del passeig ha aguantat els embats del temporal, però que el subsol ha estat descalçat per l'efecte continuat de l'aigua. La llosa de formigó enfonsada fa entre 12 i 15 centímetres de gruix.

LA FRASE

El mur ha aguantat els temporals, però allà no hi ha sorra i l'aigua ha descalçat el tram inferior
Miquel Lupiáñez
alcalde de blanes (PSC)

L'HORA

08.00
va ser
l'hora que un vehicle del servei municipal de neteja va quedar atrapat a l'esvoranc al final del passeig.

L'esvoranc de trenta metres del 2012

L'esvoranc és a prop del final del recorregut a peu que es pot fer des de la part urbana del passeig de s'Abanell. Anys enrere, la caminada permetia arribar fins a la desembocadura de la Tordera a tocar del mar, però ara no és possible.

Al tram afectat, i des d'ahir restringit, es va fer fa cinc anys un esvoranc més gran, de trenta metres de grandària. Aleshores, va caldre la intervenció de la Generalitat. Pendent d'un informe tècnic, tot indica que les causes de l'enfonsament es deuen a l'acció continuada dels temporals [vegeu els efectes d'ahir de l'altre costat del riu Tordera, a Malgrat, en aquesta mateixa plana].

Fa dos mesos, a conseqüència del temporal, a Blanes hi va haver onades de fins a sis metres i havia entrat aigua i sorra al pàrquing subterrani del passeig de s'Abanell. Un dels murs a tocar de la roca de sa Palomera es va ensorrar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona