Medi ambient

Medi ambient

Insten a deixar a les platges a l'hivern les restes vegetals dels temporals

La Federació d'Ecologistes de Catalunya, a la qual està adherida Naturalistes de Girona, advoca entre altres mesures pel manteniment de les restes marines naturals que els temporals arrosseguen fins a les platges a l'hivern, com ara algues, troncs i canyes que “no són escombraries, ni brutícia, ni tan sols arriben a provocar cap problema sanitari”. Argumenten que, “en canvi, generen molts beneficis, com ara la protecció gratuïta contra altres temporals i la pèrdua de sorra, atès que aquestes restes l'estructuren i fixen i absorbeixen l'energia mareomotriu”. Actualment, la majoria d'ajuntaments de la costa catalana retiren aquestes restes fora de l'època de bany, però consideren que és una “actuació que no té cap sentit perquè desaprofita el servei de protecció i ecològic que fan a la platja, cosa que suposa un cost econòmic elevat i insten a no tractar “les platges com si fossin espais artificials estables”.

Les entitats ambientalistes reclamen que en l'avantprojecte de llei d'ordenació del litoral català i en els plans d'usos de platges municipals es prenguin mesures per evitar la recessió de la línia de la costa, i posen l'exemple de la platja urbana de la Paella, a Torredembarra, on les restes vegetals estan afavorint la creació d'un sistema de dunes naturals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia