Medi ambient

Infraestructures

Lloret defensarà al TSJC que la C-32 s'ha d'allargar

Abans que el jutjat decideixi si suspèn l'inici de les obres, el consistori les avala

L'Ajuntament de Lloret compareixerà com a part interessada en el judici pel recurs contra l'allargament de l'autopista C-32 fins al municipi. El regidor de Coordinació de l'equip de govern, Jordi Sais (CiU), confirma que exposaran al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els motius pels quals el consistori considera que s'ha de fer el ramal. La Plataforma Aturem la C-32 va presentar al setembre un recurs contra l'aprovació definitiva del projecte, i el TSJC l'ha admès a tràmit. El jutjat autoritza els ajuntaments de Tordera, Blanes i Lloret a exposar els seus arguments. A Lloret “defensen un projecte que surt des del territori i que ja arrenca fa trenta anys”, explica Sais, que integra un equip de govern format per CiU, el PSC i ERC-Avancem.

Sais va rellevar el dimissionari Joan Gou el mes de setembre passat. Ara també coordina la regidoria d'Ensenyament. Considera que Lloret no té una via ràpida “d'entrada i de sortida” i defensa la necessitat de l'obra, que pagarà Abertis. El regidor no vol restar importància a l'oposició de la ciutadania en la consulta convocada a Blanes i Lloret el 2016.

Sais explica que les formacions que van aconseguir més vots en les municipals del 2007 (CiU, Millor, el PSC, ERC-Avancem i Ciutadans) són les que defensaven la conveniència que s'allargui la C-32, que actualment acaba als límits de Blanes i Tordera. Lamenta que el traçat passi per Sant Pere del Bosc.

Les cambres insisteixen

D'altra banda, les cambres de comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols consideren essencial l'inici de les obres d'allargament de la C-32 aquesta primavera. Ahir van fer un comunicat de premsa en què demanaven que comencin els treballs a Lloret. Les tres cambres volen fer costat així a sectors empresarials de la Selva Marítima, abans que el TSJC decideixi si suspèn els treballs. El 30 de desembre del 2015 les tres cambres, el grup Fòrum Carlemany i Pimec ja havien qualificat d'“essencial” allargar l'autopista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia