Urbanisme

Municipal

Puigdemont es compromet amb la Mina

El president rep a Palau entitats del barri i els referma la voluntat de diàleg

Satisfacció entre les entitats de la Mina, que dimecres a la tarda van reunir-se al Palau de la Generalitat amb el president Carles Puigdemont, que va refermar el seu compromís amb el barri i la voluntat “d'escoltar els veïns i compartir el relat per trobar solucions” a la situació. Els representants veïnals són conscients que hi ha molta feina per fer però valoren el canvi d'actitud de la Generalitat, que asseguren que han començat a veure des del nomenament del nou president del Consorci de la Mina, Francesc Iglesias. “Sabem que les coses no canviaran d'un dia per l'altre però ens sembla positiu que vulguin treballar amb totes les entitats, amb transparència i sense deixar ningú al marge”, explica Paqui Jiménez, de l'AV de la Mina i veïna del bloc Venus. En la mateixa línia s'expressa Josep Maria Monferrer, president de l'Arxiu Històric i Centre de Documentació de la Mina: “Ens agrada la voluntat de negociar que mostren i que ens hagin dit que no faran res sense pactar-ho abans amb les xarxes veïnals”. Durant la trobada, Puigdemont va reiterar la voluntat de visitar el barri, com ja havia dit a representants veïnals amb què es va trobar durant una visita a l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs el novembre passat, i va assegurar que “el tema de la Mina és un tema de país”. L'alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, també present a la reunió, agraeix “l'interès i la sensibilitat” mostrada pel president cap al barri de la Mina.

El futur de Venus se sabrà el mes vinent

Una de les qüestions pendents de solució a la Mina és què es farà amb el bloc del carrer de Venus, després que el Consorci de la Mina obrís un període de reflexió sobre quin havia de ser el futur del polèmic edifici. El projecte de transformació del barri, aprovat l'any 2002, preveia l'enderroc de l'edifici però ara fa dos anys es va anunciar que es mantindria i part dels pisos destinats al reallotjament es van adjudicar a altres famílies. Paqui Jiménez, portaveu dels veïns de Venus, explica que des del consorci els han assegurat que aquest mes de març es comunicarà la decisió sobre el futur del bloc. “Ens han dit que estan buscant recursos per poder-lo enderrocar”, manté.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia