Infraestructures i serveis

Badia nega cap greuge a les grans elèctriques

L'Ajuntament de Barcelona ha demanat al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic la retirada de la mesura cautelar que congela l'adjudicació de la nova contracta elèctrica del consistori fins que l'ens fiscalitzador resolgui els recursos presentats contra el concurs per Endesa i Gas Natural. En les seves al·legacions, el consistori insisteix que les bases del procés no inclouen “res que no sigui en la legislació catalana”, de manera que “en cap cas poden induir a discriminació” entre els aspirants, segons l'edil d'Energia, Eloi Badia. Endesa al·lega que la clàusula que obliga l'adjudicatari a subscriure el conveni contra la pobresa energètica suposa un greuge comparatiu per a les grans companyies perquè les petites no tenen clients vulnerables. Badia va recordar ahir que el concurs per la darrera contracta d'electricitat de l'Associació Catalana de Municipis ja feia esment a la llei contra la pobresa energètica, i que en aquell cas Endesa i Gas Natural, a diferència del que han fet amb la de Barcelona, es van presentar –i la primera el va guanyar.

L'Ajuntament esperarà al tribunal 15 dies més. Si llavors no hi ha encara ni resolució ni aixecament de la suspensió, subscriurà un contracte pont per garantir el subministrament més enllà del 25 de març, quan acaba l'actual contracta, que ja no es pot perllongar més perquè ja estava prorrogada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia