Infraestructures i serveis

Montcada exigeix cobrir les vies després d'una nova mort

El ministre de Foment parla amb l'alcaldessa i es compromet a reunir-se i a millorar la seguretat però queda enlaire la partida pressupostària pel 2017

Ja són 168 les víctimes per atropellament

“No renunciarem de cap manera a cobrir les vies”, va dir ahir al migdia l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, en la concentració de rebuig per l'atropellament mortal d'un noi de 16 anys que s'havia produït a primera hora del matí a la línia de França, l'R2 –el segon del 2017–, i que fa que el nombre de víctimes ascendeixi a 168. Campos acabava de mantenir una conversa telefònica amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, després de mesos d'espera. Segons l'alcaldessa, que va lamentar que el govern de l'Estat només reaccioni quan hi ha víctimes, De la Serna es va comprometre a reunir-se amb el consistori i a millorar les mesures de seguretat, com per exemple fer passos soterrats, i a donar l'ordre per arreglar totes les tanques al llarg de l'R2. Complir amb el compromís de l'exministre Ana Pastor de destinar una partida pressupostària aquest 2017 per a Montcada, però, va quedar enlaire, ja que segons Campos el ministre es va limitar a recordar que estan amb pressupost prorrogat. L'alcaldessa va deixar clar que Montcada no renunciarà a cobrir les vies i que les mesures de seguretat han d'anar en paral·lel a la gestió del conveni que ho ha de fer possible. El portaveu de la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total, Ramon Bueno, va recordar que de la mà amb Barcelona s'ha plantejat “una alternativa al Ministeri que redueix a la meitat el pressupost del projecte” i va puntualitzar que és “qüestió de prioritats i de sensibilitats”. L'Ajuntament no descarta emprendre accions legals contra el Ministeri i Adif per dirimir responsabilitats i assegura que hi haurà actuacions contundents al carrer. Per a aquest vespre han convocat una nova concentració.

Una avaria al Prat s'afegeix a un matí difícil

L'atropellament mortal de Montcada i Reixac va provocar retards a dues línies, però no va ser l'única incidència que es va viure ahir a la xarxa de Rodalies, ja que una avaria en la senyalització al Prat va acabar d'arrodonir un matí complicat per a molts usuaris. L'atropellament va motivar retards que van superar els 60 minuts a les línies R2 nord i R11. Segons va informar Renfe, l'accident va tenir lloc entre Montcada i Sant Andreu Comtal, motiu pel qual el trànsit ferroviari es va limitar a una sola via en aquest tram. Els passatgers del tren implicat van ser transbordats a una altre que es va situar en paral·lel. Pel que fa a l'avaria de senyalització, aquesta va afectar el tram comprès entre les estacions del Prat i Gavà, i com a conseqüència els usuaris de les línies R2 nord i sud, R13, R14, R15 i R16 van patir retards de més de 30 minuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona