Medi ambient

municipal

Torredembarra adjudica onze nous horts ecològics

L'Ajuntament obre el procés per adjudicar parcel·les noves a jubilats a Can Dània

Les bases actuals s'han de modificar per admetre horts socials

Cada cop són més els jubilats de Torredembarra que disposen d'un hort ecològic a Can Dània. En el darrer ple, l'Ajuntament va obrir el procés per adjudicar l'explotació d'onze nous horts, que s'afegeixen a la cinquantena de parcel·les que s'han adjudicat del 2003 fins ara. Es tracta d'horts de 60 metres quadrats cadascun que estan reservats per a jubilats del municipi. El tinent d'alcalde de Sostenibilitat de Torredembarra, Josep Maria Guasch (ERC), destaca que la iniciativa “ofereix una activitat als jubilats de Torredembarra i, a més, els ajuda amb els productes de consum propi”, tan sols complint amb un plec de condicions bàsiques per poder-hi aspirar, com residir a Torredembarra i ser jubilat. L'altra finalitat, assenyala Guasch, és contribuir al conreu sostenible del municipi, gràcies a projectes com les plantades d'alzinars, l'hivernacle i els mateixos horts.

El projecte d'horts ecològics va néixer el 2003 com una proposta d'Alternativa Baix Gaià (ABG) que va ser adoptada per l'Agenda 21 local.

LA XIFRA

11
horts ecològics
a Can Dània seran adjudicats aviat
a jubilats de Torredembarra.

El pròxim objectiu, horts socials

Les bases que regiran l'adjudicació d'aquests onze horts ecològics nous són les mateixes que es van utilitzar fa un parell d'anys i que encara no preveuen horts socials. Interpel·lat pels grups de l'oposició en el darrer ple, el regidor Josep Maria Guasch va explicar que, tot i que ja hi ha terrenys reservats per a horts socials, han hagut de modificar el reglament “perquè es puguin destinar a aquesta finalitat”, un procediment administratiu “complex” que s'haurà de resoldre, en primer lloc, creant una comissió que estableixi el perfil d'aquests usuaris: “És un espai limitat i cal determinar si els beneficiaris han de ser persones físiques o col·lectius.” Precisament l'Associació d'Aturats de Torredembarra va proposar crear un banc de terres per donar sortida a terrenys abandonats i feina a aturats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona