Urbanisme

municipal

mobilitat

Sabadell engega el pla perquè l'accés als centres educatius sigui més segur

Restringeix el trànsit en un carrer del centre per on passen nens de dues escoles i un institut

Detecten una dotzena de punts on s'actuarà en els pròxims mesos

“El carrer Jardí era una línia de punts vermells en què era necessari actuar”, manifesta el regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero, a l'hora d'explicar per què s'ha restringit el trànsit a la via vint minuts a l'hora d'entrada i a la de sortida d'alumnes de dues escoles i un institut com a primera acció del pla de millora de la seguretat als accessos als centres educatius en què, assegura, es treballa des de fa un any de manera coordinada amb la regidoria d'Educació i la policia municipal. “S'han analitzat tots els centres educatius de la ciutat en els darrers mesos tenint en compte variables com el trànsit, l'incivisme i la inseguretat, i amb les dades s'ha elaborat un llistat que descriu les situacions més complicades i que ens marca on cal actuar”, diu el regidor. Apunta que s'han detectat “una dotzena de punts vermells”, és a dir, de casos difícils en els quals té previst posar en marxa mesures a partir del setembre “previsiblement” ja que “s'estan buscant solucions específiques per a cada cas”. Comenta que, com ha succeït en el cas del carrer Jardí, abans d'iniciar la restricció temporal s'ha de parlar amb veïns, centres educatius i associacions de pares. Vol deixar clar que tot i que una part notable de les escoles on cal actuar són al centre –com els Escolapis–, també hi ha casos repartits per tota la ciutat, com per exemple l'escola Calvet Estrella de Ca n'Oriac i la Servator de la Creu Alta.

Guerrero, però, es resisteix a donar el llistat complet en considerar que abans s'ha d'informar les escoles que es veuran afectades. “Vam decidir posar en marxa el pla i estudiar un per un els casos davant les nombroses queixes que teníem tant d'escoles com de veïns”, apunta el regidor, que puntualitza: “S'han seguit criteris estrictament tècnics.” En concret, agents de la policia han visitat els centres en més d'una ocasió i han fet informes per avaluar les situacions.

LA FRASE

S'han analitzat tots els centres educatius en els darrers mesos i s'ha elaborat un llistat de punts conflictius
Xavier Guerrero
regidor d'espai públic

Més seguretat i millor mobilitat

“La seguretat als entorns escolars és un tema que ens preocupa i on tenim molt a millorar”, assegura el regidor d'Educació, Joan Berlanga. En el cas del carrer Jardí, a més, s'ha tingut en compte la mobilitat al centre de Sabadell. “Hem hagut d'encaixar la proposta d'Espai Públic per gestionar la concentració de centres escolars a aquesta zona amb la nova definició del centre que es fa des de Territori”, apunta Guerrero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia