Urbanisme

municipal

Projecten ampliar el PGA de Caldes i fer-hi un llac artificial

La comissió d'Urbanisme avala el projecte, que està en una fase inicial, tot i que avança que s'hi hauran de fer ajustaments

També volen plantar-hi vinyes i fer-hi una zona d'hípica

És una superfície de 84 hectàrees, que pertanyen sobretot a Vilobí d'Onyar

La comissió d'Urbanisme de Girona avala, “amb matisos”, l'ampliació en 84 hectàrees del PGA de Caldes, dins del terme de Vilobí d'Onyar, i la proposta de plantar-hi vinyes i fer-hi un llac artificial, una zona d'hípica i una àrea esportiva vinculada al golf, segons recull l'avançament del pla especial urbanístic, que es va debatre ahir durant la reunió de la comissió a l'Escala. Aquestes 84 hectàrees s'ubiquen sobretot al terme municipal de Vilobí d'Onyar, a l'àrea compresa entre l'autopista, l'A-2 i l'eix transversal. Segons el director general d'Urbanisme, Agustí Serra, la comissió s'ha mostrat favorable al pla, que tot just ara es comença a tramitar, tot i que caldrà ajustar-ne alguns usos, ja que part del terreny està en sòl no urbanitzable. Així, per exemple, “no hi té encaix” una zona de bars o cafeteries. També es recomana que “primer” es plantin les vinyes i se n'asseguri la producció, i després s'avaluï si s'hi pot fer un celler, que també forma part de la proposta. Així mateix, Serra va puntualitzar que caldrà veure, entre altres coses, com avalua l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) el fet que s'hi vulgui construir un llac artificial. Urbanisme també va recordar que bona part del nou pla especial afecta Vilobí d'Onyar, on actualment encara s'està tramitant el POUM.

L'avançament del pla especial urbanístic de Caldes i Vilobí d'Onyar no va ser l'únic que es va tractar ahir en la comissió d'Urbanisme, ja que també es va parlar dels jardins de Cap Roig, entre els termes de Palafrugell i Mont-ras.

Jardins de Cap Roig

Aquest indret de 20 hectàrees, on se celebra el reconegut festival a l'estiu, és actualment propietat de CaixaBank i, segons el “document genèric” que ahir va avaluar la comissió, es projecta fer-hi dues “petites” ampliacions a tocar del castell. Per una banda, un auditori subterrani; per l'altra, un espai polivalent situat a la part nord. Aquest espai, amb visibilitat sobre el mar, és el que ha despertat més recel al director general, que insisteix que es vol “evitar” que es facin “andròmines a la primera línia de la costa”. Segons Serra, es vol subratllar el compromís amb els valors paisatgístics. “Aquest avançament no concreta gaire res; ara s'ha de desplegar”, va insistir, i va recordar que tornarà a passar per la comissió, així com el pla del PGA de Caldes de Malavella.

El pla especial del port, aprovat finalment

La comissió també va aprovar definitivament el pla especial del port per al Port de la Selva. Són gairebé 165.000 metres quadrats, dels quals, 37.849 es troben a terra, i els altres 126.963, a l'aigua. Els objectius del pla són la zonificació i regulació dels usos admesos i la potenciació de la nàutica, entre d'altres. També aborda la dotació de serveis, la integració del port amb el poble, la millora de les connexions per a vianants i la implantació de mesures ambientals. A terra, es reorganitzaran els accessos al dic de recer, s'ordenarà la zona tècnica situada al moll Gros, s'urbanitzarà el moll d'en Balleu i es reordenaran els edificis de restauració de la platja de l'Escar i al passeig J.V. Foix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia