Administracions

Salt engega la taula de la mobilitat amb tots els grups municipals

És fruit de l'acord pel pressupost amb el PSC i té com a primer tema central el nombre de noves places blaves i verdes que es crearan al juliol

L'Ajuntament de Salt ha posat en marxa amb tots els grups municipals del ple la taula de mobilitat, fruit de l'acord pel pressupost amb el PSC. La primera reunió va ser abans de Setmana Santa i és previst que la setmana que ve es faci la segona. Segons el regidor de Mobilitat, Toni Vidal, el tema prioritari que està centrant aquestes primeres trobades és el nombre de noves places blaves i verdes d'aparcament que es crearan al juliol. La idea de l'equip de govern és passar de les 416 places de pagament actuals –totes blaves– al voltant d'un miler –un terç de les quals verdes–, però faltava concretar la xifra exacte. La base és un estudi encarregat l'any passat que proposa un màxim de 1.645 places, però el govern d'ERC i IpS-CUP estudiava que fossin entre 956 i 1.056. Vidal afirma que la xifra exacte “és a punt de tancar-se, però es vol consensuar al màxim”. Un altre dels temes de mobilitat previstos en el pressupostos del 2017 que haurà de tractar la taula és el punt exacte on se situen les tres caixes de radar per on anirà rotant el nou radar mòbil que es preveu instal·lar aquest estiu. La idea inicial del consistori era situar-ne un a l'avinguda de la Pau, un altre a la C-66 i un altre a l'avinguda dels Països Catalans, a punts encara per concretar.

Vidal destaca que tant les noves zones de pagament d'aparcament com el nou radar –i un sistema de càmeres per detectar els vehicles que passen els semàfors en vermell que es preveu instal·lar a la cruïlla entre el carrer Marquès de Camps i l'avinguda Països Catalans– comportaran nous ingressos i que bona part d'aquests ingressos “han d'anar a temes de mobilitat i serà en la taula de mobilitat on s'anirà consensuant a què es destinen”.

La taula, a la qual més endavant és previst que s'incorporin també tècnics municipals, ha de servir per debatre tots els temes que afecten la via pública, com ara les noves rutes d'autobús o la xarxa de carrils bici. Un altre dels temes que tractarà aviat és acabar d'enfocar la franja d'edat a què s'adreçarà la nova targeta jove de bus, que el govern va anunciar que volia posar en marxa a fi d'any.

LA FRASE

Tenim clar que els responsables som nosaltres, però tot el que es pot consensuar, molt millor
Toni Vidal
regidor de mobilitat de salt

LA XIFRA

7
grups municipals
hi ha a Salt: ERC, CiU, PSC, IpS-CUP, PxC, C's i CS. A més, hi ha tres regidors no adscrits (PDeCAT)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona