Administracions

Palamós desencalla el projecte del passeig de les Pites

S'ha optat finalment per executar l'actuació en una sola fase i, a més, s'ha decidit incorporar respatllers als bancs

L'Ajuntament de Palamós ha desencallat finalment el projecte de millora del passeig de les Pites, sobre el port esportiu Marina Palamós. Aquest passeig es va construir el 1998 i amb el pas dels anys s'ha anat deteriorant.

Finalment, i segons explica l'alcalde, Lluís Puig, s'ha inclòs tot en una sola fase amb un pressupost de 126.000 euros i, a més, també s'incorporaran respatllers en alguns dels bancs, els quals no estaven previstos en el projecte inicial.

Segons Puig, el principal objectiu de les obres és poder renovar el paviment actual, que està força deteriorat, a causa de la seva fragilitat, i que genera inseguretat per les relliscades que s'hi han produït, ja que com que és molt a prop del mar i és de material poc porós, el panot s'impregna d'una pàtina d'humitat que el fa molt lliscant. Tots aquests panots se substituiran per panots nous, d'un material resistent i de superfície porosa.

En el projecte, que inicialment s'ha dividit en dues fases, es treballarà de manera coordinada amb el promotor privat que realitza obres de construcció d'habitatges en aquest sector i que haurà de fer-se càrrec de la substitució de prop de 900 m² dels panots del passeig que han quedat afectats pel pas sovintejat dels vehicles de gran tonatge que han donat servei a aquests treballs de construcció. Aquests elements tindrien un petit mur perimetral construït amb pedra natural i se'ls dotaria del necessari sistema de reg.

LA XIFRA

126.000
euros
és el cost del projecte, que ara en comptes de fer-se en dues fases es farà en una i de manera coordinada amb els promotors.

Enderroc dels grans murs i enjardinament

L'Ajuntament també preveu poder enderrocar els murs que actualment hi ha a les escales que connecten el passeig de les Pites amb el passatge inferior, substituint aquestes parets per baranes i fent més permeable aquest accés.L'obra també inclou zones enjardinades amb la construcció d'una desena de parterres, que tindran una forma irregular, se situaran a la zona central del passeig i es distribuiran al llarg de tot el seu traçat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona