Infraestructures i serveis

Transport urbà

El desè dilluns seguit de vaga farà arribar avui les pèrdues al milió d’euros

Cada jornada de protesta costa al sistema de transport públic 164.000 viatgers i 100.000 euros

ERC demana la dimissió de la regidora de Mobilitat

La plantilla del metro de Barcelona tornarà, avui, a fer vaga parcial per desè dilluns laborable consecutiu. I amb la persistència en la protesta setmanal s’acumulen les pèrdues, que amb les previstes per a demà ja arribaran al milió d’euros, i els nivells de tensió pugen. Entre els representants dels treballadors i la direcció de Transports Municipals de Barcelona (TMB), que han arribat a un punt de bloqueig en les converses, i entre el govern i l’oposició municipal, que eleva el to setmana rere setmana pel que entenen que és una mala gestió d’una negociació, la del nou conveni, que ja fa quasi 22 mesos que dura.

Ahir, va ser ERC que va augmentar la intensitat del retret i va demanar la dimissió de la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, com ja havien fet abans la CUP i el mateix comitè d’empresa. Més enllà de les crítiques que els republicans ja havien fet a Vidal, el cap de files dels republicans a l’Ajuntament, Alfred Bosch, es va sumar, ahir, a les veus que demanen el seu cap arran de l’anunci que la regidora va fer dijous que TMB es planta i no posarà cap més proposta nova en la taula de negociació. L’argument de Vidal és que l’empresa ja ha estirat la mà tant com podia i ha posat sobre la taula totes les millores laborals possibles, però Bosch va considerar “inadmissible que un responsable polític digui que no farà més propostes als treballadors”.

La vaga –que afecta el servei entre les 7 i les 9 del matí, les 4 i les 6 de la tarda i les 8.30 i les 10.30 del vespre– ha comportat pèrdues de 100.000 euros cadascun dels nou dilluns d’aturades en el conjunt del transport públic de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), segons un informe de la mateixa ATM difós per l’Agència Catalana de Notícies. El transport públic barceloní registra els dilluns de vaga 164.000 validacions menys que qualsevol altre laborable, el que suposa una baixada del 5,5%.

La Generalitat, que fa dos mesos que exerceix de mediadora, ha citat els representants de la plantilla dimarts perquè plantegin una resposta a l’última oferta de l’empresa. Aquesta setmana també està previst un consell d’administració de TMB per analitzar quines poden ser ara “les vies possibles” un cop esgotada la negociació, en paraules de la regidora de Mobilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia