Infraestructures i serveis

Transport urbà

El nombre d’usuaris del Metro ha disminuït un 26% aquest matí

La vaga obliga a fer regulacions de passatge a diverses estacions, sobretot a la sagrera

El torn de matí del desè dilluns de vaga al metro de Barcelona ha finalitzat a les nou d’aquest matí sense incidències destacables. No obstant, TMB ha indicat que des de les 7.40h s’han hagut de fer regulacions de passatge a l’estació de la Sagrera a l’enllaç de la línia 1 amb la línia 5 per motius de seguretat i evitar aglomeracions a les andanes. D’altra banda, al voltant de les set del matí la venda de bitllets a l’estació de Vallcarca de la línia 3 ha quedat fora de servei per actes vandàlics, segons la companyia. TMB ha puntualitzat que al llarg del dia es repararan les màquines de venda de bitllets que han quedat malmeses. La companyia també ha apuntat que s’han complert els serveis mínims del 40% durant les dues hores d’aturada i a partir de les nou els combois s’han anat incorporant de forma progressiva al servei. Segons els sindicats, la vaga ha tornat a tenir un seguiment d’entre el 90 i el 95%.

Durant les dues hores de vaga, el nombre d’usuaris al metro s’ha reduït un 26% respecte la mateixa franja en un dia normal.

El següent torn serà de quatre a sis de la tarda, quan els trens funcionaran al 40%, i de dos quarts de nou del vespre a dos quarts d’onze de la nit, que ho faran al 20%.

Dijous passat, TMB va anunciar que ja no farà més propostes als treballadors de metro i reunirà la propera setmana el seu consell d’administració per abordar “nous escenaris” per acabar amb la situació de “bloqueig” que viu la negociació del conveni.

La Generalitat va proposar dimarts passat als sindicats i a la direcció del Metro de Barcelona que se sotmetessin a un arbitratge voluntari per desbloquejar la negociació del conveni col·lectiu de l’empresa. Però l’endemà el comitè d’empresa va rebutjar per unanimitat sotmetre’s a la decisió d’un tercer.

Cada dilluns que hi ha vaga al metro de Barcelona el sistema integrat de transport públic de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) té unes pèrdues econòmiques de 100.000 euros, segons un informe de l’ATM. Amb la desena vaga de dilluns, les pèrdues sumaran un milió d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona