Urbanisme

ferrocarrils

accessos

El pas subterrani de l’estació de tren de Premià, a punt

Està previst que aquest nou accés s’obri aquest cap de setmana

Dimarts s’hauria de restablir el carril de l’N-II que es va haver de suprimir a causa de les obres i que va generar cues en aquest punt

Recta final perquè s’acabin les obres dels nous accessos a l’estació de tren de Premià de Mar. Segons el regidor d’Urbanisme, Antoni Subirà (CiU), “si tot va bé” aquest cap de setmana ja podrà entrar en servei el pas subterrani que uneix la part final de la Riera del municipi amb la porta de la infraestructura ferroviària. Aquest punt és un dels colofons de l’actuació urbanística, que es va iniciar al juny, i que tenia com a objectiu millorar la seguretat dels usuaris que agafen el tren. Fins ara, els que volien accedir a l’estació havien de travessar forçosament l’N-II a través d’un pas de vianants regulat per un semàfor. Una operació força insegura ja que la carretera absorbeix diàriament un gran volum de trànsit.

A més, també està previst que dimarts que ve es restableixi la circulació dels vehicles per aquest punt. I és que quan van començar les obres es va haver de suprimir un dels carrils de l’N-II en direcció cap a Barcelona, fet que durant aquests mesos ha comportat cues notables en aquest punt en determinades hores del dia. El que també està a punt d’enllestir-se és el nou pas de vianants per accedir a l’estació, que s’ha desplaçat uns metres en direcció a Barcelona per tal que l’entrada a la infraestructura es pugui fer més directa.

“Ara ja només faltaran uns quants detalls per completar l’obra, que farà més segur l’accés a l’estació”, va comentar Subirà. El regidor va pronosticar que aquests s’executarien “en les properes setmanes”. El titular d’Urbanisme es va mostrar satisfet de com estan quedant els treballs, però va lamentar “alguns petits entrebancs”, tant des del punt de vista administratiu com d’obra, que han fet que no es poguessin escurçar els terminis d’execució. “Vam tenir algun problema amb la fonamentació a l’hora de construir l’escala del pas, i els tractes amb les diferents administracions implicades en l’obra no va ser fàcil”, recordava Subirà. Per la seva banda, la plataforma Estació Premià també va aportar al seu dia millores en la intervenció, amb l’augment de l’amplada de l’escala del pas subterrani i compensant la supressió d’espai en aquell indret –previst per al pas de vianants en superfície– desplaçant el pas de vianants sobre l’N-II uns 20 metres en direcció a Barcelona.

Finalment, l’Ajuntament té previst reclamar l’import que ha avançat per fer les obres dels accessos de l’estació, 236.625 euros, “a les diferents administracions”, va afirmar Subirà. En aquest sentit, fa uns mesos que va transcendir que la Generalitat assumiria el cost d’aquestes obres a partir de l’aprovació d’unes esmenes que el PSC va presentar i que es van incloure en el pressupost d’aquest any.

LA XIFRA

236.625
euros
és l’import de les obres dels accessos de l’estació de tren de Premià de Mar, que l’Ajuntament reclamarà.

Actuació completa

Amb l’acabament dels accessos a l’estació de tren de Premià de Mar, el municipi dona per acabades les diferents obres que en els darrers mesos s’hi han dut a terme. I és que ara fa just un any que es van acabar els treballs que Adif va engegar per reformar l’interior d’aquesta infraestructura.

A grans trets, les obres van servir per fer una redistribució del vestíbul i dels controls d’accés i una nova sortida a l’exterior de l’estació per la part central, a més d’una prolongació de la marquesina envidrada a la zona del final de l’escala mecànica. Aquests treballs van durar uns cinc mesos i van costar més de 157.000 euros, a càrrec d’Adif.

De fet, tal com va assenyalar aleshores Subirà, l’execució i finalització de la remodelació de l’interior de l’estació era “imprescindible” que estigués a punt com a pas previ per emprendre els treballs de millora dels accessos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona