Medi ambient

Gavà vol més protecció al delta del Llobregat

L’Ajuntament de Gavà exigeix que es millori la protecció de les zones naturals del delta del Llobregat arran dels incompliments que fan els governs català i espanyol de les directives europees. El ple municipal va aprovar una moció presentada per ERC, que proposava donar suport a la petició que l’entitat ecologista Depana fa a la Comissió Europea d’augmentar la protecció del delta del Llobregat. Segons Depana, els dos governs incompleixen les directives i no prenen mesures per conservar les poblacions d’aus ni de flora de les zones protegides del delta. La proposta d’ERC va rebre el suport de Cs, GSSP i el PSC, que defensa que “cal ampliar la xarxa de protecció” però lamenta que “la Generalitat no tradueixi en recursos les seves bones intencions”.

Depana denuncia que, malgrat les diferents directives de protecció de la flora i la fauna, l’augment de les àrees protegides del delta dels últims anys no ha servit per pal·liar l’impacte negatiu que grans infraestructures com ara el port i l’aeroport han provocat al delta. “Els diversos governs han prioritzat les execucions d’infraestructures que necessitava Barcelona abans que complir les directives europees”, afirma Depana, que hi afegeix que “els responsables s’han negat, sistemàticament, a aplicar criteris científics en la delimitació i en la protecció dels espais naturals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona