Infraestructures i serveis

municipal

obres

Mataró inverteix 2,5 milions en la millora de l’espai urbà

El pla de xoc inclou la pavimentació de diferents trams de calçades, la reparació de voreres malmeses i la reforma d’alguns carrers

En la tria de vials, s’ha prioritzat el fet que el mal estat repercutís en la seguretat viària

Després d’anys amb poca o nul·la inversió per a la millora de l’espai públic per la greu crisi econòmica, el 2017 l’Ajuntament de Mataró ha revertit aquesta situació i ha destinat 2,5 milions d’euros a posar al dia la ciutat. Amb les obres vinculades a la llei de barris a Rocafonda en marxa, amb les quals es preveu reurbanitzar una part de la ronda Cervantes i la plaça Joan XXIII i els entorns més immediats, o la reforma de Can Civit, a la ronda O’Donnell, a punt d’enllestir-se per convertir-se en una nova plaça pública, en aquest tram final d’any s’han portat a terme una quinzena d’actuacions més de manteniment i millora de la pavimentació de la calçada en diversos carrers.

El regidor d’Espais Públics, Miquel Àngel Vadell (PSC), va explicar ahir que en la tria de llocs s’han prioritzat les vies que estaven en més mal estat i el fet que això posés en risc la seguretat viària. “En total s’actuarà en més de 21.300 m² de superfície”, va destacar Vadell, que assenyala que les feines ja s’han executat en una desena de vials i que de cara a la setmana que ve les obres, que tenen un pressupost global de 345.000 euros, se centraran en cinc espais més de la zona nord del barri de Cerdanyola.

El pla de xoc també inclou la millora de l’accessibilitat de les voreres, que en molts casos s’han deteriorat per l’acció de les arrels dels arbres. En aquest sentit, una de les actuacions més destacades que es portaran a terme en els pròxims dies és a la ronda dels Països Catalans i alguns carrers de l’entorn com ara Hèl·lade, Fídies i Pitàgores, al barri del Camí de la Serra, però també hi ha millores a la ronda Alfons XII i la de la Creu de Pedra o al carrer Joan Salvat-Papasseit.

Vadell va recordar que en aquestes inversions també s’hi han d’afegir les diferents intervencions que Aigües de Mataró ha fet per millorar el clavegueram i que, posteriorment, han servit per renovar algun carrer més. En aquest capítol, algunes de les obres més immediates són les que es preveuen fer al carrer de la República Argentina i al carrer Sant Ramon, que es duran a terme abans d’acabar l’any. “Amb més de tres milions de metres quadrats d’asfalt que hi ha a la ciutat, hem de continuar planificant la millora de l’espai públic”, va defensar el regidor, que confia que a partir d’ara i de forma anual s’hi destinin més recursos.

LA XIFRA

345.000
euros
és el pressupost que l’Ajuntament ha destinat aquest any a la millora de calçades en diversos carrers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona