Medi ambient

municipal

reciclatge

Llagostera bonificarà els veïns que reciclin millor

Un xip als cubells del porta a porta servirà per calcular l’ús correcte del servei i així aplicar la bonificació

Llagostera ha incorporat un xip electrònic als cubells del porta a porta que permetrà bonificar fins a un 40% el rebut de les escombraries dels veïns que reciclin millor. Segons explica l’Ajuntament en un comunicat, els xips electrònics permeten fer un seguiment dels residus que es generen a cada habitatge. De moment s’han repartit 2.500 cubells nous, que representen el 80% dels habitatges que fan el porta a porta, sistema implementat al nucli urbà i a Llagostera Residencial.

Per fer efectives les bonificacions a partir del 2018, l’Ajuntament va aprovar –amb l’abstenció dels dos grups a l’oposició– la modificació de les ordenances fiscals, entre les quals, l’ordenança reguladora de la taxa per a la recollida i el tractament d’escombraries. En general, la modificació aplica una bonificació de fins al 30% de la quota als habitatges en zona urbana amb servei de recollida porta a porta que facin una bona separació dels residus. La bonificació podrà ser del 30% o del 15% en funció de les dades subministrades pel xip, que recull la freqüència així com possibles incidències detectades. El mínim perquè es pugui aplicar la bonificació són 24 dies l’any de paper i cartró, 48 dies l’any d’orgànic i 40 dies l’any d’envasos lleugers. A més, si hi ha registrades més de deu incidències, tampoc serà aplicable la bonificació.

Les bonificacions, però, també podran arribar a un màxim del 40% si s’hi aplica una bonificació del 5% addicional en els jubilats, un 5% per a l’ús de la deixalleria i un 5% per als veïns que fan compost a casa seva i estan donats d’alta com a compostaires a l’Ajuntament.

La bonificació l’aplicarà d’ofici l’Ajuntament a través de la llista que faciliti l’àrea de medi ambient.

LA DATA

2018
Any
en què començaran a fer efectives les bonificacions als veïns que facin correctament el porta a porta.

Aposta per la recollida selectiva

Llagostera és un dels municipis de les comarques gironines amb més bons percentatges en recollida selectiva, segons dades de l’Agència Catalana de Residus, que destaca que el 2016 hi va haver un 44,72% de recollida selectiva neta. De fet, és el tercer municipi del Gironès amb el millor percentatge, i el de més població. De fet, els últims mesos i sota el lema “A Llagostera la recollida de residus s’ha renovat”, el municipi ha incorporat diverses novetats tecnològiques en el servei de recollida, com ara nous vehicles per a la recollida més eficients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona