Urbanisme

Municipal

Desmantellada l’antiga estació de busos de Girona

El desmuntatge va començar fa tres setmanes

Una part de l’espai és privat i es retornarà al propietari

Per a la resta, l’Ajuntament recull aportacions ciutadanes per reurbanitzar la plaça

L’estació de busos provisional de la plaça Espanya de Girona ja és història. El desmantellament de l’estructura de les andanes de l’antiga estació ja ha acabat, i ahir diversos operaris procedien a retirar les bigues i els travessers de la coberta. Després d’aquesta actuació, ja només queda com a rastre de l’antiga estació la configuració en ziga-zaga de la vorera de les antigues andanes –a més d’algun plafó vertical d’informació, que ahir encara estaven col·locats on han estat els darrers anys–. Ha estat una actuació que ha durat gairebé un mes —per les festes de Nadal es va aturar uns dies–. Va començar el 18 de desembre i a final de la setmana passada encara hi havia més de la meitat de la coberta pendent de treure.

Aquesta operació, la de treure la coberta, era precisament la més laboriosa del desmuntatge de l’estació provisional de busos, va explicar en l’inici dels treballs el regidor responsable del Projecte Ferroviari de Girona, Carles Ribas, ja que calia descargolar i treure els plafons un per un. Un cop represos els treballs, després de festes, l’avanç ha estat ràpid per desmuntar l’estructura metàl·lica.

L’estació de busos ha estat en aquest punt de la ciutat durant més de nou anys, els que han passat des del dia que va començar la construcció de l’estació del TAV al parc Central. Amb aquest desmuntatge s’obre la porta a la reconversió de la plaça Espanya per integrar-la a l’entramat urbà de la ciutat. Una part de l’espai que ocupava l’estació de busos és de propietat privada –cedida pel propietari durant aquests anys per situar-hi la infraestructura. Aquest tram de l’esplanada, que correspon a gairebé la meitat sud –la que queda amagada del carrer Barcelona per un edifici–, tornarà a mans dels propietaris, que ja han expressat la voluntat de fer-hi pisos i un hotel.

Aportacions ciutadanes

Per a la resta, l’Ajuntament ha fet una proposta que consisteix a dedicar pràcticament tot l’espai a plaça i reduir-hi els eixos viaris a la mínima expressió. Es tracta, però, d’una proposta oberta a debat i participació. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament va obrir un lloc web (www2.girona.cat/ca/plespanya/projecte) per exposar els objectius de la reurbanització i recollir aportacions ciutadanes sobre el tipus de sòl que s’hi vol, tipus d’elements naturals, activitats i usos. Hi ha temps per fer les aportacions fins dilluns de la setmana vinent.

LES DATES

25.04.09
va estrenar-se
l’estació de busos de la plaça Espanya. Va estar en funcionament fins al 9 de maig d’aquest 2017.
15.03.17
s’acaba
el període per fer aportacions a la reurbanització de la plaça Espanya, a través del web municipal.
19.12.17
va iniciar-se
el desmuntatge de l’estació provisional de busos de Girona. Els treballs es van aturar per festes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia