Administracions

Barcelona

Comissió sota sospita

L’ens que investiga l’activitat de Barcelona Regional entra en una via morta per la falta d’avenços

Els principals testimonis, com ara l’exregidor de CiU Antoni Vives, no hi declararan

Tot just ha celebrat dues sessions de treball, i la majoria ja la donen per liquidada. Parlem de la comissió de l’Ajuntament de la capital catalana creada per investigar les suposades irregularitats ocorregudes a l’agència Barcelona Regional (BR) durant el mandat de l’alcalde Xavier Trias (2011-2015), i que ja va néixer ferida pel desinterès de la majoria del partits –Cs i el PP en serien l’única excepció–i que, ara, llangueix per la falta de novetats substancials sobre un afer que, políticament, ha perdut altura. Partits com ara ERC ja parlen d’una dissolució anticipada de l’ens.

La reunió d’ahir no va ajudar, i gens, a acumular arguments a favor de la seva continuïtat. En l’ordre del dia només hi havia un únic punt, la discussió sobre la subvenció d’1,3 milions d’euros que el consistori barceloní va concedir el 2012 a BR. Aquesta és una de les operacions sota sospita, ja que, com es va saber més tard, una part substancial de l’ajut, fins a 589.000 euros, no es va considerar justificada ja que es va canalitzar cap a projectes urbanístics, essencialment internacionals, que no s’ajusten a l’activitat reglada de l’agència. Amb aquests antecedents, ahir van desfilar per la comissió una bateria de càrrecs tècnics municipals que amb unes explicacions més aviat obtuses –el regidor del PSC Daniel Mòdol va admetre que, en bona part, no les va entendre, i no va ser l’únic– que no van fer res més que descriure com es va tramitar la subvenció i recordar, també, que en el seu dia la mateixa fiscalia va considerar que en l’operació no hi havia indici de delicte. Fins aquí, cap novetat. L’interventor del consistori va acabar de tirar aigua al vi quan va manifestar que, des del punt de vista comptable, tampoc hi ha cas, ja que l’Ajuntament encara és a temps d’exigir a BR que retorni els 589.000 euros. I ja ho ha fet. Ara, l’única expectativa per avivar el debat era veure desfilar, el dia 24, els responsables polítics de l’afer, començant per l’exregidor Antoni Vives, però no hi anirà. Una estocada definitiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona