Medi ambient

Verges estrenarà una petita deixalleria de suport al porta a porta

L’emplaçaran en un terreny de 507 metres quadrats a tocar del camp de futbol i el parc de salut

La promouen amb el Consell Comarcal i ha de funcionar al juny

L’Ajuntament de Verges i el Consell Comarcal, a què el municipi va delegar, fa un any, la gestió dels residus urbans, promouen la construcció d’una petita deixalleria per mirar d’elevar les ràtios de reciclatge a la població. La sufragaran amb una subvenció concedida per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i l’alcalde, Ignasi Sabater (CUP) preveu que “les obres acabin entre maig i juny, quan s’iniciaria la implantació del sistema de recollida porta a porta” d’escombraries.

El nou servei s’emplaçarà en un terreny municipal d’uns 507 metres quadrats als afores del poble, entre el camp de futbol i el parc de salut. La nova instal·lació donarà més facilitats als vilatans que es vulguin desfer de residus voluminosos i especials, que, fins ara, s’havien d’esperar al dia de la deixalleria mòbil o transportar-los fins a la deixalleria comarcal de la Bisbal. Alhora, donarà suport a la implantació del porta a porta quan, amb l’eliminació de contenidors de carrer, els veïns s’hagin de desfer de fraccions el dia que no toqui.

El sistema de recollida per fraccions i en cada domicili pretén elevar el volum de reciclatge a les llars, que, després de 20 anys en funcionament a Verges, voreja el 40% els darrers anys, després de força temps estancat en el 30% dels residus totals que es generen al poble. En la millora, han ajudat diferents accions introduïdes, com ara un major seguiment, la recollida del cartró in situ als comerços i les campanyes de sensibilització i reciclatge en les festes. Però, tot i això, els índexs assolits encara són molt lluny de l’objectiu que marca la normativa, que és arribar al 60% de materials reciclats el 2020.

Sabater creu que “cal fer un pas més” amb el porta a porta integral a les llars i valora el “treball en comú” que han portat a terme “amb l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal”.

LA XIFRA

200
tones
de residus es van reciclar a Verges l’any passat, d’un total de 537 generades, un 37%.

Uns altres quatre municipis han delegat el servei

A partir del mes de febrer, ja seran 5 els ajuntaments que han delegat totes les fraccions al Consell Comarcal del Baix Empordà (Verges, Gualta, Parlavà, Ullà i la Pera) i que, per tant, aposten per un servei que inclou el seguiment de gestió dels residus de cada població per aplicar mesures que incentivin el reciclatge. El canvi de model va cap a la coresponsabilitat dels veïns i el pagament per la generació de cadascú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona