Administracions

Municipal

Colau convida Puigdemont a assumir “responsabilitats”

L’Ajuntament de Barcelona reitera que els diners saquejats al Palau de la Música han de retornar a la institució

La FAVB es mostra “raonablement satisfeta” per la sentència i no sap si presentarà recurs

Un cop conegut el contingut de la resolució del cas Palau, la valoració que en va voler fer ahir l’Ajuntament de Barcelona va posar l’accent en les conseqüències polítiques derivades de la seva redacció. Tant l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, com el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Cultura, Participació i Transparència, Jaume Asens –una figura clau en el disseny de l’estratègia judicial i institucional del consistori en relació amb aquest afer–, van insistir en la implicació de l’antiga CDC en la trama del saqueig del Palau i, en conseqüència, van instar els màxims dirigents de l’avui PDeCAT a assumir “responsabilitats” respecte a aquesta qüestió. “Com a mínim durant deu anys, Convergència ha estat governant Catalunya enganyant i estafant els catalans”, va començar dient Colau, que en una intervenció d’urgència davant els mitjans de comunicació va ser concloent a l’hora d’exigir responsabilitats. “Tots aquells que, més enllà de la responsabilitat judicial específica, en tinguin o n’hagin tingut de política han de donar explicacions i disculpes i, en els casos concrets que puguin ser pertinents, han de considerar fins i tot deixar la funció pública”, va reblar. Interpel·lada sobre qui hauria de fer el pas, l’alcaldessa es va referir explícitament a Artur Mas, Josep Rull, Jordi Turull i, fins i tot, al mateix president Carles Puigdemont, ja que, a banda de ser dirigents destacats de la ja extinta CDC, “han estat negant els fets de manera sistemàtica”.

Asens tampoc es va embolicar en eufemismes a l’hora de demanar comptes. “Ara toca posar les coses al seu lloc i assumir responsabilitats”, va expressar, alhora que va demanar continuar estirant fils per escatir tot el que pugui quedar pendent de la trama. “Si el cas Palau és la Gürtel de CDC i Osàcar és el Bárcenas de CDC, ens toca saber qui és el M. Rajoy d’aquest cas”, va concloure.

Recuperar els diners

Al marge d’arguments polítics, ’Ajuntament de Barcelona també té un interès explícit per evitar que els 6,6 milions de decomís que fixa la sentència se’n vagin a les arques de l’Estat. Asens va recordar ahir que això s’hauria pogut evitar si, al seu dia i quan tocava, el Consorci del Palau s’hagués personat en la causa, però CDC ho va impedir. Pel tinent d’alcalde, però, el moment en què s’executi la resolució judicial és un bon moment per tornar a plantejar que aquesta quantitat ingent de diners sigui retornada a la institució cultural. No és clar que es pugui assolir. Però, com a mínim, s’intentarà.

Per la seva banda, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), que ha actuat com a acusació popular en el cas, encara no té decidit –té fins dilluns per decidir-ho– si recorrerà contra la sentència davant del Tribunal Suprem, però vol que almenys “es mantingui”, ja que està “raonablement satisfeta” de les condemnes, sobretot perquè s’ha demostrat el tràfic d’influències de Ferrovial cap a CDC.

LES FRASES

Com a mínim durant deu anys, CDC ha estat governant Catalunya enganyant i estafant els catalans
Ada Colau
alcaldessa de barcelona
La quantitat que haurà de retornar CDC és la mateixa que defensàvem com a acusació popular
Àlex Solà
advocat de la favb


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona