Urbanisme

Municipal

El pla general de Sant Miquel de Campmajor no supera l’examen

La comissió d’Urbanisme demana que es facin una sèrie de millores en el projecte del POUM, però l’Ajuntament confia tenir-lo aprovat a la tardor

Sant Miquel de Campmajor continua sense disposar de pla general d’urbanisme (POUM), tot i haver-lo aprovat de manera inicial el 2011. Aquesta setmana la proposta presentada pel consistori va ser examinada per la comissió d’Urbanisme de Girona, que no h va donar el vistiplau perquè considera que cal retocar-ne alguns aspectes. “No és res d’envergadura”, assenyala l’alcalde, Oriol Serrà, que confia poder tenir l’OK de la Generalitat abans de l’estiu i poder-lo aprovar definitivament en el ple municipal a la tardor.

“Reduir el sòl urbà”

En la proposta que s’ha entregat a la comissió es qualifica de sòl urbà el nucli de Sant Martí (on hi ha el camp de futbol, l’ajuntament i l’edifici de l’antiga escola) i es proposa un afegit del sòl urbà actual tant en aquesta zona com a l’entorn de Cal Secretari. Amb l’objectiu d’unir els dos assentaments mitjançant un camí per a vianants, es demana que es qualifiqui els nous terrenys com a sòl urbà per tal de possibilitar la implantació de 25 nous habitatges. La comissió sol·licita, entre altres qüestions, que es redueixi “en certa mesura l’extensió de sòl urbà que es proposa, que a més a més pot estar afectat per servituds de protecció de carreteres i per un possible potencial inundable”.

Disseminat

La redacció d’aquest pla està sent lenta perquè Sant Miquel és un municipi molt disseminat, fins al punt que, a diferència de la resta de pobles que tenen els habitatges dispersos, fins ara ni tan sols té un nucli oficial. Això és un inconvenient gran, perquè és a partir d’un nucli urbà que es planifiquen els serveis i la possibilitat de permetre activitats econòmiques que no siguin agrícoles o ramaderes.

Despoblació

D’altra banda, resulta que pràcticament tot el terme és sòl rústic i no els deixen segregar finques, la majoria de les quals són molt extenses. Això fa –expliquen fonts del consistori– que costi molt trobar qui les pugui adquirir.

Sant Miquel, que lluita per guanyar la batalla a la despoblació (ara té 226 habitants), esdevé un cas singular i, per tant –expliquen fonts del consistori– no està previst en les normatives. “No ens poden aplicar les mateixes regles que a Sabadell o Terrassa”, compara l’alcalde. Les converses entre l’Ajuntament i Urbanisme s’han centrat precisament a mirar de trencar la rigidesa de la normativa.

LA XIFRA

25
habitatges
és el creixement previst en la proposta elaborada per l’Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona