Urbanisme

municipal

serveis

Les obres del pàrquing de l’N-260 a Figueres, a concurs

Serviran per completar la urbanització de l’aparcament dissuasiu a tocar de la plaça El·líptica i afectaran el solar que era fins fa poc privat

El vessant de ponent fa uns mesos que s’ha reparat

Els 4.030 metres quadrats comprats recentment per l’Ajuntament de Figueres a un privat, actualment ocupats per la part de ponent per l’aparcament dissuasiu de la carretera de Llançà, es reformaran en els pròxims mesos, en treure’s a concurs les obres de millora d’aquesta zona. Aquesta actuació afecta 2.500 metres quadrats de plataforma, 1.280 del talús que confronta amb la riera Galligants i 250 metres que corresponen ara mateix als accessos des de la carretera de Llançà.

Aquest solar és el que confronta amb la gasolinera de la plaça El·líptica i ha estat comprat per l’Ajuntament per 242.000 euros. La compra d’aquest solar va crear tensió en el ple de l’Ajuntament ja que el portaveu del grup socialista, Pere Casellas, va manifestar que s’havia sobrevalorat el cost. Casellas va qüestionar la taxació i va sostenir que el solar està situat en una zona de protecció i servitud, i “la zona objectivament no val res”. Segons el càlcul fet per Casellas a través d’una consulta externa, el cost real era de 51.000 euros. Finalment, però, la compra del solar va tenir el vistiplau de la majoria de regidors i es va materialitzar.

L’altra meitat de l’aparcament dissuasiu era ja propietat municipal i per això es va poder urbanitzar. L’acord d’aquests treballs es va aprovar el gener del 2017 i es va materialitzat ara ja fa alguns mesos. El solar està ben valorat perquè està situat a l’entrada est de la ciutat, a poc més de 400 metres de l’oficina de turisme de la plaça de l’Escorxador, a 700 metres de la Rambla i a poc més de 800 metres del Museu Dalí.

La importància de completar aquesta urbanització rau en la necessitat d’oferir als visitants una opció gratuïta d’aparcament des del vessant est de la ciutat. Aquest aparcament, ara molt deteriorat, és usat essencialment per visitants que accedeixen a la zona turística a través del recorregut natural d’accés des d’aquest espai, que a hores d’ara té també un espai reurbanitzant-se com és la plaça Josep Tarradellas, entre la plaça El·líptica i el carrer Pella i Forgas, que dona a la plaça de l’Escorxador, on hi ha l’oficina de turisme de Casa Empordà.

Les obres d’urbanització es treuen a concurs per un preu de sortida de 199.911 euros, una xifra que es rebaixarà un cop s’hagin adjudicat. Els treballs s’allargaran dos mesos i l’obertura de pliques es farà a mitjan març, de manera que a la primavera les obres ja s’haurien d’haver enllestit.

LES XIFRES

4.030
metres quadrats
és la superfície que té el solar que ara es vol urbanitzar.
199.911
euros
és el cost de les obres d’urbanització previstes segons el projecte.

LA DATA

7.10.2017
El ple
de l’Ajuntament de Figueres va aprovar la compra d’aquest solar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona