Administracions

Tret de sortida a Palamós a les grans obres de Castell

Ahir es van començar els treballs de reordenació que, amb un cost de 743.00 euros, inclouen una millora paisatgística, més seguretat per lluitar contra els incendis i el trasllat de l’aparcament

Els treballs per a la reordenació de la platja de Castell van començar ahir a Palamós amb el projecte de restauració, integració paisatgística i ordenació de l’ús públic d’aquesta zona, inclosa en el PEIN Castell - cap Roig. Els treballs també inclouen el trasllat de l’actual aparcament. El cost global de tot aquest projecte és de 743.000 euros, que es financen en un 50% mitjançant les subvencions del pla de Foment Territorial del Turisme de la Generalitat de Catalunya, i l’altre 50%, a través dels beneficis que aporta l’explotació de l’aparcament

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, va explicar ahir que es duran a terme, des d’ara i al llarg d’aquest any 2018, les diverses accions previstes en aquest projecte mitjançant les quals es vol “potenciar els valors naturals de l’espai, fent l’experiència de visitar aquest àmbit més intensa i potent, i minimitzar els impactes que provoca la intensa freqüentació de visitants a Castell”.

El procés s’ha iniciat ara amb els treballs de restauració ambiental i millora paisatgística de la zona d’acollida i d’accés a la platja, que tenen un cost de 173.000 euros. Per tal d’ordenar l’espai d’acollida es formaran uns canals d’infiltració d’aigua i mitjaneres centrals on es plantarà vegetació autòctona, arbrat i arbustives, que ajudaran a integrar la zona al seu entorn. També es col·locaran unes passeres de fusta per facilitar i ordenar el pas dels visitants a través dels canals plantats.

En els perímetres d’aquest espai es construiran uns dics o motes de terra plantades amb vegetació autòctona per integrar l’àmbit. A través d’uns vials acotats es regularà el flux d’accés dels usuaris cap a l’alzinar i la platja, fet que permetrà recuperar la vegetació d’aquesta zona, molt alterada per la intensa freqüentació incontrolada d’aquests darrers anys. Aquesta acció inclou la restauració de la riera, ja que actualment hi ha una invasió important de canya americana.

Seguretat pels focs

En breu també s’iniciarà el projecte d’obres per a la portada d’aigües, amb la construcció d’una canonada de 1.400 metres que, des de la Fosca, subministrarà una xarxa d’hidrants a Castell que ha de servir per protegir aquesta important zona natural del risc d’incendi forestal.

La principal actuació és la creació de l’aparcament de servei integrat que té com a objectiu principal l’adequació d’una zona que doni sortida a l’estacionalitat en l’ús de l’espai de Castell, integrant-lo en aquest indret natural. La nova àrea d’aparcament (d’1,7 ha i capacitat per a uns 660 cotxes) estarà a tocar de la carretera. El projecte també inclou la restauració dels boscos i zones d’accés a la platja.

LA XIFRA

743.000
euros
és el cost dels treballs que es duran a terme al llarg del 2018 i que inclouen traslladar l’aparcament

Majoria per a la zona industrial

La creació d’una zona industrial al sector de la Pietat ja té una àmplia majoria política, un cop el ple va aprovar l’inici del procés de modificació del pla d’ordenació urbana municipal en aquest àmbit. Els més crítics amb aquesta actuació, Junts x Palamós i Sant Joan, i la CUP, ambdós a l’oposició i crítics amb l’impacte ambiental, van votar-hi en contra; mentre que el PSC i la regidora no adscrita, ambdós també a l’oposició, van donar-hi suport. La proposta preveu delimitar un polígon industrial de 24,5 hectàrees brutes, al voltant de l’actual fàbrica de Hutchinson, al sector de la Pietat, una de les portes a les Gavarres. La creació neta de parcel·les industrials quedaria en uns 135.000 metres quadrats, segons fonts municipals, una tercera part de les qual les ocupa la Hutchinson. El govern de Palamós, d’ERC i CiU, defensa aquesta necessitat en vista del perill que marxin empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia