Medi ambient

L’ONG WWF avala el model pesquer palamosí

Defensa la seva implantació en altres ports de la Mediterrània

Un grup de científics de l’ONG World Wide Fund for Nature (WWF) avala el treball i els mètodes de cogestió dels pescadors de Palamós com un model per exportar a altres ports de la Mediterrània. Aquesta és la principal conclusió a què van arribar els científics d’una delegació de WWF que van participar en una taula rodona amb pescadors de la confraria de Palamós.

La taula, que es va celebrar a l’Espai del Peix de Palamós, estava formada per dos grups: un d’integrat per membres d’11 països que treballen en àrees marines protegides tot desenvolupant la capacitació de lideratge per la conservació marina, i un segon grup del projecte Transformant la pesca a petita escala al Mediterrani (SSF Project), enfocat a la sostenibilitat amb l’assaig d’eines i mètodes de cogestió en la flota artesana. El projecte de WWF se centra a poder assajar eines i mètodes de cogestió amb la flota artesanal de la Mediterrània per assegurar el futur dels recursos marins i que els pescadors siguin els protagonistes i guardians d’un dels principals tresors culturals i antropològics del mar: la pesca.

Intercanvi de visions

L’objectiu de la trobada va ser intercanviar coneixements entre els científics i experts d’aquesta organització conservacionista i els pescadors locals en el marc d’un projecte de pesca artesanal sostenible. Durant la trobada, els pescadors de Palamós van explicar la seva experiència en cogestió, el disseny i execució de plans de gestió impulsats pel mateix sector –com ara el pla de gestió de la gamba– o la relació cada cop més estreta entre pescadors i científics. En aquesta relació entre la pesca i la ciència, es va posar en relleu el paper del Museu de la Pesca i de la càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona), el treball dels quals està permetent un canvi de mentalitat entre els pescadors locals, molt conscienciats en l’aplicació de mesures que permetin la sostenibilitat del sector i preservació del medi marí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia