Administracions

El Maresme rep un milió de la Diputació per a serveis socials

Amb aquestes subvencions es volen garantir les prestacions socials dels consistoris

La capital maresmenca és el municipi més beneficiat, amb 234.414 euros

L'Ajuntament vol disposar del 50% dels diners abans d'acabar l'any

La Diputació de Barcelona destina una mica més d'un milió d'euros als ajuntaments dels trenta municipis maresmencs per tal que puguin pagar els serveis socials i la despesa corrent. Aquesta ajuda s'engloba en el programa complementari de garantia de la suficiència financera local i de suport a la prestació de serveis socials del pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015 de la Diputació de Barcelona. En total, l'entitat inverteix deu milions d'euros en aquesta iniciativa, dels quals una desena part van cap al Maresme. Amb això, es vol “vetllar per la sostenibilitat de les hisendes locals i assegurar la continuïtat dels serveis públics desplegats en exercici de les competències que tenen atribuïdes”, va destacar ahir la Diputació en un comunicat.

Per tal de determinar la quantitat de diners que s'entrega a cadascun dels municipis, la Diputació ha tingut en compte la població que tenien les diverses localitats l'1 de gener del 2014, la renda bruta familiar disponible corresponent al 2012 i la taxa d'atur del mes de setembre del 2015.

En aquest context, Mataró, amb uns 124.300 habitants segons les xifres de l'Idescat del 2014, és el municipi que s'emporta el tros de pastís més gran: 234.414 euros d'ajudes. El consistori de la capital maresmenca va avançar ahir en un comunicat que espera disposar de la
meitat d'aquests diners abans que finalitzi aquest 2015. Tal com va detallar la Diputació, els municipis poden obtenir abans que s'acabi l'any una bestreta del 50% si accepten aquesta ajuda abans del 15 de desembre.

Després de Mataró, Premià de Mar (60.800 euros), Pineda de Mar, (58.255), El Masnou (49.317) i Malgrat de Mar (43.192) són els municipis que rebran més suport.

L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), va explicar a aquest diari que intentaran que l'ajuda entri en els pressupostos del 2016 per destinar-la a “partides concretes”.

En el mateix sentit es va expressar el batlle d'Alella, Andreu Francisco (ERC), que va destacar que en principi preveuen utilitzar-los en “despeses ja concretes”, però sense detallar en quines.

La llista la tanca Òrrius, un municipi d'uns 700 habitants, que rebrà una mica més de 10.000 eu-ros. Els altres municipis menys beneficiats per la Diputació són: Sant Cebrià de Vallalta (16.869), Santa Susanna (16.385 euros), Caldes d'Estrac (14.930 euros) i Sant Iscle de Vallalta (13.685).

Aquests ajuts són una mesura més de les que ha adoptat la Diputació per donar suport als municipis ofegats per la crisi, segons el comunicat.

LES XIFRES

10
milions
destina la Diputació de Barcelona a les administracions locals, una desena part a les del Maresme.
60.789
euros
d'ajuda financera rep Premià de Mar, la segona localitat més beneficiada després de Mataró.

Horts per a aturats a Premià de Dalt

Entre els municipis que ja saben a què destinaran els diners, hi ha Premià de Dalt. L'alcalde, Josep Triadó (CiU), va detallar que utilitzaran aquest ajut per crear horts socials a la zona boscosa de La Cisa. “Primordialment, aquests horts socials seran per als aturats que estan en risc d'exclusió social”, va precisar Triadó.

Per la seva banda, un altre dels municipis que saben en què invertirà aquesta subvenció és Pineda de Mar, el tercer de la comarca més beneficiat per la Diputació. La regidora de Comunicació, Sílvia Biosca (PSC), va detallar que ho dedicaran a “serveis de neteja diària,
a millorar zones enjardinades i a asfaltar carrers”.

L'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras (ERC), va explicar que, en el cas d'aquest consistori, preveuen utilitzar-los en “coses concretes per accelerar els pagaments”. I, entre els que dubten, hi ha Teià. El seu batlle, Andreu Bosch (ERC), va destacar que ahir al matí es van assabentar de l'ajuda i que, per tant, encara no saben a què la destinaran. Ho decidiran en la pròxima junta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona