Medi ambient

L'entorn del cementiri del Papiol, sense soroll

La Generalitat declara 70 hectàrees zona d'especial protecció acústica

L'entorn del cementiri comarcal Roques Blanques, al municipi del Papiol, esdevindrà la primera zona d'especial protecció de la qualitat acústica de Catalunya, una figura que la Generalitat vol fomentar arreu del país per preservar determinats àmbits del soroll, ja sigui pel seu interès natural o social. La declaració distingeix una superfície de 70 hectàrees al voltant del cementiri, dins del Parc Natural de Collserola, com a lloc on la qualitat acústica és molt bona i que cal protegir perquè en el futur continuï igual de silenciosa.

Aquesta declaració, impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, inclou un pla específic de mesures que té com a objectiu preservar les condicions acústiques que es donen a la zona. Entre altres accions es preveu regular la instal·lació d'empreses i activitats que puguin generar soroll. Així, els empresaris o particulars que s'hi vulguin instal·lar hauran d'obtenir una llicència que acrediti un baix nivell de contaminació acústica. També es preveu restringir el pas de vehicles i controlar el soroll del trànsit que produeix l'autopista AP-7.

Aquesta declaració respon a una petició que va fer l'Ajuntament del Papiol el 2012 al Departament de Territori i Sostenibilitat. Ho van demanar després d'haver aprovat el mapa de capacitat acústica del municipi, encarregat abans del mandat 2011-2015. A partir d'aquesta primera experiència, la intenció de la Generalitat és treballar amb altres ajuntaments que estiguin interessats a protegir determinades zones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona