Serveis

Inversió de Rec Madral a Maçanet de 450.000 euros

L'empresa que presta el servei a Residencial Parc tractarà l'aigua amb un sistema amb ozó

Mallart acusa el batlle de voler donar la concessió de tot el poble a Sorea

L'empresa que presta el servei d'aigua potable a la urbanització Maçanet Residencial Parc, a Maçanet de la Selva, té a punt una inversió de 450.000 euros per tractar l'aigua amb un sistema amb ozó (un gas blavós). El president del Grup Madral, Carles Mallart, afirma que ja han demanat l'autorització a l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

Mallart assegura que fa 30 anys que presten el servei d'aigua a Residencial Parc, on viuen unes dues mil persones. Afirma que la seva actuació no ha estat mai sancionada per la Generalitat. El directiu reconeix que no poden resoldre excessos de clorits, cosa que ja va advertir un ban de l'Ajuntament el 27 d'octubre. “És cert que hi ha problemes. Vam instal·lar uns filtres de carboni, però no n'hi ha prou. Hi ha dies que [les anàlisis] surten bé, però d'altres que surt una punta malament. Això s'ha d'acabar bé”, admet. Mallart no entén per què l'alcalde de Maçanet, Antoni Guinó (no adscrit), és tan hostil amb la feina que fan al municipi. El president del Grup Madral, que inclou una desena de societats, només s'explica el paper de Guinó per la voluntat de l'alcalde de cedir la gestió del servei d'aigua del poble a una sola empresa, Sorea, que ja gestiona l'aigua del nucli urbà i de les urbanitzacions de Montbarbat i Mas Altaba, i l'Ajuntament li prorroga la concessió any a any.

Reunió amb Ciurana

Mallart es reunirà avui amb representants de la nova associació de veïns de Residencial Parc, que ha criticat el mal estat de l'aigua. Té la intenció de trobar-se la setmana que ve amb els edils de l'oposició (ERC i el PSC) i més endavant amb els de l'equip de govern, “començant per en Josep Maria Ciurana, el futur alcalde”. Segons l'acord entre Guinó i Ciurana l'any passat, el cap d'Acord per Maçanet, l'esmentat Ciurana, rellevarà Guinó el 2017.

LA FRASE

Amb el tractament modern d'ozó, l'aigua de Residencial Parc serà la més bona de la província
Carles Mallart
PRESIDENT DEL GRUP REC MADRAL

Aigua de la riera i projecte a punt

Rec Madral SA subministra aigua de la riera de Santa Coloma, que sol tenir alts nivells de ferro i manganès. En canvi, el nucli urbà i Montbarbat i Mas Altaba reben aigua del riu Tordera (que subministra Sorea). Del 1986 al 2004 l'ha tractat amb hipoclorit sòdic més floculant. A partir d'aquell any, es va muntar un sistema de potabilització amb àcid clorhídric més clorit sòdic, hipoclorit sòdic i floculant, detalla el president del grup, Marc Mallart. Era un tractament efectiu fins que la Unió Europea va fixar el 2013 que s'havien de tenir en compte els paràmetres clorits i clorats. El 3 de novembre del 2015 l'empresa va comunicar al govern la intenció de posar en marxa el sistema de tractament d'ozó que ha fet Prominent SA. “Quan ens donin l'autorització, en 48 hores ho tirarem endavant [...]. Amb aquest sistema, en quatre mesos Residencial Parc tindrà la millor aigua de la província, més bona fins i tot que en qualsevol nucli urbà”, afirma Mallart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona