Infraestructures

TMB denuncia desperfectes per una macrofesta ‘rave'

Els Mossos investiguen els presumptes autors de diversos actes vandàlics a l'L4 del metro el 17 de gener

Un centenar de joves van pujar en diferents combois amb begudes, esprais i música

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i un empleat d'aquesta entitat a títol individual han denunciat als jutjats la festa rave que hi va haver la matinada del 17 de gener passat a l'interior i exterior de la línia 4 del metro de Barcelona i que va acabar amb diversos aldarulls i desperfectes. Fonts de l'entitat metropolitana comenten que, des d'un primer moment, els fets es van posar en coneixement de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra amb la voluntat de denunciar-ho i prevenir possibles repeticions. Gerardo Pisarello, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, ahir al migdia confirmava que hi ha una denúncia en marxa. La investigació està en mans dels Mossos d'Esquadra, que treballen per identificar els presumptes autors dels actes vandàlics.

La macrofesta, que va començar sent un botellón i en la qual es calcula que van participar un centenar de persones, es va produir a la línia 4 del metro, entre les estacions de Jaume I i Passeig de Gràcia. El punt de trobada dels joves, segons narra un testimoni (Daniel Romanov) al web www.vice.com, era en una petita plaça, al davant d'una cafeteria prop de la parada de Jaume I. “El pla era ajuntar alcohol, el que no és alcohol, molta gent, molt grafit, un altaveu en un carret i muntar una festa [d'aniversari, semblava] al metro. I es va aconseguir”, relata Romanov. Al cap d'una estona van entrar a l'estació de metro amb begudes a la mà, un equip de música amb el volum a tota potència i esprais. Davant la sorpresa d'alguns viatgers es van colar tots de cop cap a dins els combois. “Els efectius que tenim no poden aturar, ni identificar ni detenir un centenar de persones”, comentaven ahir a la tarda fonts de TMB.

Els joves, alguns d'ells immortalitzant la festa amb telèfons mòbils, van baixar al cap d'unes parades per fer transbord i van pujar en altres combois fins que van sortir a l'exterior i van començar una rave urbana. En el viatge d'una estació a l'altra van deixar un rastre de pixarades, grafits i brutícia, i van protagonitzar alguna baralla. Ara s'està fent el càlcul dels danys, sobretot ratllades i pintades, a més d'algun extintor malmès. Des de TMB calculen que com a mínim els desperfectes superen els 400 euros i consideren que la principal finalitat d'aquesta bretolada era cridar l'atenció: “Un tret comú del vandalisme ferroviari és poder-lo exhibir, compartir i així ser admirats per la seva audàcia”, diuen.

LA XIFRA

400
euros
és el que, com a mínim, es calcula que costaran els desperfectes fets al metro de Barcelona.

LES FRASES

Un tret comú del vandalisme ferroviari és poder-lo exhibir, compartir i així ser admirats
Transports Metropolitans de Barcelona
El pla era ajuntar alcohol, el que no és alcohol, molta gent, molt grafit [...] i muntar una festa
Daniel Romanov
testimoni de la festa ‘rave'


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona