Infraestructures

El Parlament insta el Govern a alliberar el peatge de la C-32 al Maresme

JxS s'absté en dos punts i demana “no generar falses expectatives al voltant de l'alliberament del peatge”

El Parlament ha instat el Govern a donar compliment a la Declaració del Maresme, que demana la conversió de l'autopista C-32 Montgat-Palafolls “en la via de comunicació comarcal dels municipis del Maresme, lliure de peatge el 2016”. La proposta ha estat presentada pel PSC i aprovada a la Comissió de Territori per tots el grups. Junts pel Sí, però, s'ha abstingut en els dos punts que feien referència a l'alliberament per aquest any. El diputat de JxS Marc Sanglas ha demanat “no generar falses expectatives al voltant de l'alliberament” perquè suposaria una despesa de 400 milions. “No podem comprometre en aquests moments algunes partides pressupostaries”, ha afegit. L'actual concessió acaba l'any 2021.

El diputat del PSC Joan Terrades, encarregat de presentar la proposta, ha explicat que amb aquesta resolució “posem deures al Govern i coneixerem la seva posició final respecte la concessió del peatge”. Marc Sanglas, per la seva banda, ha expressat la voluntat de “treballar en la pacificació de la mobilitat a tot el Maresme” i ha parlat de “convertir la C-32 en una via comarcal ràpida que permeti la comunicació entre els diferents municipis perquè la situació actual és insostenible”.

JxS s'ha abstingut concretament en el punt que parla d'alliberar el peatge aquest 2016 i en el punt que parla “d'iniciar immediatament les negociacions amb totes les parts implicades i a utilitzar tots els instruments polítics a l'abast, per fer possible el seu rescabalament no més enllà del 2016”.

En d'altres punts de la proposta aprovada, es parla de “recuperar la façana litoral” i de “millorat els accessos de la C-32” i convertir la via en “una alternativa real a la N-II” . La Declaració del Maresme 2015 va se impulsada per la Coordinadora Preservem el Maresme i va ser signada i assumida per les forces polítiques presents a la comarca i representants de la societat civil.

Text



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona