Infraestructures

Sant Boi reclama la represa de la connexió de la C-32

Les obres per comunicar la ronda Litoral i l'autopista van començar el 2009 i tornen a estar aturades

L'Ajuntament no té cap notícia dels desviaments de trànsit que s'havien de fer aquest mes

Sant Boi aspira que el nou Ministeri de Foment tingui sobre la taula des del primer moment unes reivindicacions que l'Ajuntament considera estratègiques per a la ciutat: la represa de les obres de connexió de la ronda Litoral amb la C-32, el trasllat de la caserna militar i de la subestació elèctrica fora del nucli i la millora del transport públic. “Es tracta de projectes que depenen de l'Estat i que estan aparcats, i reivindiquem que es recuperin perquè són molt importants”, assegura l'alcaldessa, Lluïsa Moret. Especialment punyent és el cas de la connexió de la C-32 amb la ronda Litoral, ja que són uns treballs que es van començar a executar el 2009 i s'haurien d'haver acabat el 2012, i que han estat aturats diverses vegades per motius tècnics i pressupostaris, segons al·lega el Ministeri de Foment.

Es tracta d'una obra que s'hauria hagut de començar el 1992, quan es va construir la ronda Litoral, per salvar la manca de connexió directa entre l'A-2 i la C-32. Els conductors fan l'enllaç a través de la rotonda de la Parellada, i es causen llargues cues per als que vénen de l'interior del municipi i de retruc als que provenen de la BV-2002, que connecta amb Sant Vicenç dels Horts. El desembre passat, la previsió del ministeri era desviar el trànsit aquest abril, durant quatre mesos més, per poder seguir unes obres que haurien d'estar acabades el 2017. Però l'Ajuntament no en té cap notícia.

“La del desembre va ser l'última reunió que vam tenir amb els tècnics de Foment, i des de llavors l'obra va tan lenta que temem que sigui realment una nova aturada”, explica Moret, que es declara “preocupada” perquè això dificulta la mobilitat de milers de conductors.

LA FRASE

Des del desembre l'obra va tan lenta que temem que es tracti realment d'una nova aturada
Lluïsa Moret
Alcaldessa de Sant Boi de Llobregat

El trasllat de la caserna militar, promès el 2007

Rosa M. Bravo

El 2007, l'Ajuntament de Sant Boi va signar amb el Ministeri de Defensa un conveni que posava sobre el paper el compromís de traslladar la caserna militar fora del municipi. Aquest acord va ser reeditat el 2011, i des de llavors no se n'ha tornat a parlar. El trasllat anava llavors vinculat al desmantellament de la subestació elèctrica propera per permetre-hi la construcció de 2.000 pisos. Això ha quedat aturat per la crisi, però l'Ajuntament segueix reclamant el trasllat de la caserna per alliberar l'espai per al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona