Infraestructures

Montcada intensifica el clam a Foment per cobrir l'R2

Unes 2.000 persones exigeixen tallant la via que es compleixi el compromís de fer subterrània la línia de Portbou per evitar més atropellaments

La primera reunió de treball es farà el dia 18

Unes 2.000 persones, algunes de provinents d'altres municipis com ara Sant Feliu, es van manifestar ahir a Montcada i Reixac per continuar la pressió sobre el Ministeri de Foment perquè compleixi el compromís de cobrir el pas de la línia R2 pel municipi. A causa de la protesta, el pas de combois per aquesta línia i l'R11 va quedar tallat durant dues hores, fet que va provocar algunes queixes d'usuaris, que van lamentar que la companyia no els informés de la incidència. L'acte va començar a les set de la tarda a la coneguda com la cruïlla del Soterrament, entre els carrers Bogatell i Colom, i va creuar el pas a nivell fins a l'altre pas a nivell situat al carrer Pasqual. Va acabar amb els parlaments de diversos diputats davant l'ajuntament, on els Castellers de Montcada van aixecar un pilar de dol.

Quatre morts per atropellaments des de principi d'any, que eleva el nombre de víctimes a 166, va ser el detonant perquè s'hagin reactivat amb intensitat les demandes perquè es faci el cobriment, i Foment i Adif compleixin l'acord que van signar el 2007, coincidint amb les obres de la línia d'alta velocitat al municipi. Ahir mateix des del ministeri es van posar en contacte amb el govern local per informar-lo que la primera reunió del grup de treball pel cobriment a què es va comprometre la ministra en funcions Ana Pastor davant la delegació montcadenca el 12 d'abril passat es farà el 18 de maig.

L'alcaldessa del municipi, Laura Campos, va assegurar que, malgrat “les bones notícies” rebudes, no abaixaran la guàrdia, i el portaveu de la plataforma, Ramon Bueno, hi va afegir: “No tolerarem seguir vivint en un poble trinxat per infraestructures.”

LA DATA

18.05.16
es reunirà
el grup de treball per començar a concretar el projecte i els terminis per fer possible el cobriment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona