Infraestructures i serveis

societat

Rec Madral carrega contra Salut i l'alcalde de Maçanet

L'empresa que gestiona el servei d'aigua a Residencial Park manté que l'acord de la junta de govern per distribuir aigua es va fer sense informe dels serveis jurídics i que, per tant, no és vàlid

L'empresa que gestiona el servei d'aigua a la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva, Rec Madral, ha ampliat el recurs de reposició que va presentar contra l'acord de la junta de govern del 26 d'abril de subministrar aigua en garrafes als veïns de Residencial Park i carregar la despesa a l'empresa. Els responsables de Rec Madral carreguen contra l'alcalde de Maçanet, Antoni Guinó, i acusen la subdirecció de Salut de la Generalitat de passivitat en l'afer. Per l'empresa, l'aigua és perfectament potable i no representa cap risc. Els veïns, per la seva banda, van interposar una denúncia contra l'empresa, i estudien denunciar també l'Ajuntament si no intervé el servei.

Les analítiques del mes de març que va fer Salut mostraven uns índexs elevats de manganès, ferro i i alumini, per la qual cosa es va instar Rec Madral a informar els veïns que l'aigua no era apta per al consum. Per Rec Madral, la decisió va ser presa de forma precipitada i sense tenir en compte que, segons la legislació, s'hauria d'haver pres una segona mostra “en les 24 hores posteriors a la detecció de l'incompliment”. L'empresa insisteix que l'analítica que va fer després Rec Madral demostra que l'aigua és bona, i que tant l'Ajuntament com Salut ho saben. “Era més exigible una actuació prudent per part de l'administració sanitària, permetent una altra anàlisi o confirmació d'incompliments puntuals abans de prohibir el consum de l'aigua”, exposen en l'escrit en què amplien el recurs. Per l'empresa, la decisió de subministrar aigua en garrafes només contribueix a crear alarma “sanitària i social”. Els responsables de Rec Madral també asseguren que hi ha “la voluntat inconfessable d'alguns representants polítics” de treure el servei a Rec Madral, i que la decisió de subministrar aigua “causa un greu perjudici a la bona imatge i reputació de l'empresa”.A més, Rec Madral assegura que l'acord de junta de govern –manipulada, hi afegeix, per l'alcalde, Antoni Guinó– s'hauria d'haver pres amb un informe dels serveis jurídics de l'Ajuntament, i no s'ha fet així. Finalment, es reserva el dret de reclamar a Guinó o a l'Ajuntament “els danys i perjudicis causats per l'estratègia que s'està portant a terme contra Rec Madral”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona