Serveis

Multes a Amer pels vehicles aparcats sobre les voreres

L'Ajuntament actualitza l'ordenança de trànsit aprovada l'any passat i preveu sancionar a partir de mitjan juliol

L'Ajuntament d'Amer castigarà els conductors dels cotxes aparcats a les voreres. Segons explica l'alcaldessa, Maria Rosa Vila (CDC), a partir de mitjan mes que ve el consistori preveu multar l'incivisme dels conductors que estacionin sobre la vorera, sobretot a l'avinguda de la Selva i a l'avinguda de Barcelona.

L'Ajuntament acaba d'arranjar les làmpades de l'avinguda de Barcelona, alguna de les quals ja està malmesa a causa de cotxes mal estacionats. “Qui aparqui damunt les voreres serà sancionat”, avisa la batllessa. Al consistori li caldrà el suport del Consell Comarcal.

Un any sense aplicació

A Amer hi ha aprovada des del 14 de maig del'any passat l'ordenança que regula el trànsit al nucli urbà. No s'ha aplicat, tot i que l'Ajuntament ja avisa des de fa temps els conductors amb una nota que no es podrà aparcar sobre les voreres ni davant dels guals. L'ordenança ja excloïa l'estacionament a les voreres i autoritzava “l'autoritat municipal” a enretirar vehicles dels llocs on estigui prohibit l'estacionament.

L'actual equip de govern amerenc (de CDC i ERC) vol actualitzar l'ordenança de fa un any, que va aprovar l'equip de govern de l'exbatlle Albert Plana. Vila assenyala que convocaran els veïns a una reunió per informar-los dels futurs canvis. Fa quatre mesos, l'Ajuntament va habilitar un espai darrere els pisos Baker per deixar-hi el cotxe de franc.

El 9 de juliol del 2015 hi va haver una jornada de participació sobre mobilitat, després de la qual Vila va fer un ban amb mesures per corregir disfuncions en la circulació.

LA DATA

14.05.15
va ser
la data que l'equip encapçalat per Albert Plana va aprovar l'ordenança del trànsit, que encara no s'aplica.

Una hora a la plaça de la Vila

L'Ajuntament d'Amer distribueix als comerços de la vila un disc horari amb el qual serà imprescindible aparcar en una trentena de places del nucli antic. Vila diu que la mesura s'ha acordat amb els botiguers. També a partir del mes que ve, caldrà el disc horari per deixar el vehicle a la banda oest a la plaça de la Vila –deu places–, al carrer Narcís Jonquera (5), en una de les meitats de la plaça Sant Miquel (5) i al carrer Paquito Moner (5). Tot i que fa uns mesos volia limitar l'estacionament a mitja hora, el consistori deixarà ser-hi seixanta minuts. Al carrer Pep Ventura hi haurà una nova zona de càrrega i descàrrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona