Administracions

Irregularitats confirmades en l'era Montràs

La policia judicial ratifica les sospites de l'associació Moià Deute

Un informe de la policia judicial ratifica que es van cometre irregularitats en diverses obres que es van dur a terme a Moià durant l'era de l'alcalde Josep Montràs (CiU), que va governar el municipi del 1983 al 2011.

Ho va fer públic ahir l'associació Moià Deute, que ha tingut accés a un informe que, malgrat que no és vinculant –perquè la sentència l'ha de dictar un jutge–, confirma les sospites de l'entitat, que ha criticat obertament l'actual equip de govern per no haver seguit l'afer.

Moià Deute va posar en coneixement del jutge, ara fa divuit mesos, expedients d'obres de l'empresa municipal MoiàFutur que “presentaven diverses irregularitats” i que es basaven, sobretot, en dos grans projectes: la construcció del pàrquing de l'ambulatori i la rehabilitació de la caserna de la Guàrdia Civil, que havia d'acollir pisos socials. Segons l'associació, les dues obres van patir ampliacions importants que no van passar per cap concurs públic un cop ja havien estat adjudicades i, a més, l'Ajuntament no va garantir els recursos suficients per executar-les, un fet que va provocar que es paralitzessin i que la Generalitat s'hagués de fer càrrec de l'acabament del CAP.

L'informe s'ha encarregat a petició del jutjat número 3 de Manresa. La investigació es manté oberta en espera del pronunciament definitiu de la jutgessa que porta el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia