Infraestructures i serveis

transports

turisme

El nou tren de la Pobla arrencarà dilluns

La Generalitat va rebre ahir al migdia l'homologació de l'agència estatal perquè els trens puguin circular pel tram de Lleida

Aquest tràmit n'havia ajornat la posada en marxa el 27 d'abril passat

Els dos nous trens de la línia Lleida-la Pobla de SEgur entraran en funcionament dilluns que ve, 86 dies després de la data que s'havia fixat inicialment. El Departament de Territori i Sostenibilitat va rebre ahir al migdia el vistiplau de l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària perquè els nous trens puguin circular pels 1,9 quilòmetres de via per entrar a l'estació de Lleida, que formen part de la xarxa bàsica d'interès general propietat de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif). La posada en marxa del nou servei estava aturada des del 27 d'abril.

Els nous trens, de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, permetran millorar les connexions amb transport públic al corredor entre Lleida i la Pobla de Segur, tant pel que fa al temps del trajecte com al nombre de freqüències. Així, gairebé es triplica l'oferta ferroviària actual, cobrint tota la franja horària, entre les 5.25 hores i les 22.30 hores. Es passarà de dos a vuit viatges entre Lleida i la Pobla, i de quatre a deu fins a Balaguer. Els nous trens, que assoleixen velocitats comercials més competitives, permetran reduir el temps del trajecte entre Lleida i la Pobla uns 15 minuts.

Satisfacció al territori

L'alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, ha donat la “benvinguda” als nous trens i ha qualificat de “malson” el retard en la posada en marxa. El president del Consell del Jussà, Constante Aranda, ha remarcat la importància de disposar dels trens en plena campanya turística “per donar a conèixer els nous combois i la nostra comarca”. L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha destacat la necessitat de disposar, per fi, d'aquest “servei públic”, especialment per a la gent gran.

LA XIFRA

86
dies
d'incertesa són els que ha viscut el Pallars Jussà des de l'ajornament de l'estrena fins a la nova data.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona