Infraestructures i serveis

les inversions de l'estat

protesta

Girona es mou pel parc Central

Més de 200 persones pengen gairebé 3.000 crespons negres per exigir a Adif la fi de les obres en el dia del 8è aniversari

Hi van participar membres de la majoria de partits i entitats veïnals d'arreu de la ciutat

Els veïns no es fien d'Adif, tot i el conveni, i seguiran mobilitzant-se

Unes 200 persones van respondre ahir al vespre a la crida feta per l'Associació de Veïns de Sant Narcís per omplir les tanques del parc Central de crespons negres coincidint amb el vuitè aniversari de l'inici de les obres. Se n'hi van penjar, com era previst, 2.922, un per cada dia d'obres fins ara. Hi van participar representants de la majoria de partits –a més d'alguns diputats i senadors, hi havia regidors de CiU, ERC-MES, la CUP-Crida per Girona i el PSC; només faltaven Ciutadans i el PP– i entitats veïnals d'arreu de la ciutat. Així ho va voler destacar el president de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, Xavier Reyner: “Estem molt contents amb la resposta de la gent, ha estat una resposta molt maca. Sembla que Girona aquest cop ha entès la crida que hem fet i que es tracta d'un greuge per a Girona i no només per a Sant Narcís.” En aquest sentit, va assenyalar que havien rebut el suport de l'Associació de Veïns de Girona i que hi havia membres de diferents entitats veïnals participant en la penjada de crespons.

També l'alcaldessa, Marta Madrenas, va voler ressaltar “la demostració de força i unió de la ciutadania” que suposava l'acte, amb “gent i entitats de tota la ciutat”, per mostrar a Adif “que la ciutat es mou i s'aixeca perquè s'acabin d'una vegada les obres”. Madrenas va subratllar sobretot el “cansament” de la ciutadania pel “continu incompliment d'Adif” i va reiterar que ara l'Ajuntament continuarà insistint “cada dia” a l'ens ferroviari perquè se signi al més aviat possible l'adjudicació definitiva de les obres de reposició de la llosa i s'iniciïn els treballs. Va assenyalar que, després de la signatura del conveni abans-d'ahir, “ara la pilota és al teulat d'Adif, que no té cap excusa per no acabar l'obra”. Tot i que Adif no li ha facilitat encara cap calendari, Madrenas va recordar que normalment quan es fa una adjudicació es dóna un mes a l'empresa per iniciar l'obra i, per tant, “com a molt, d'aquí a un mes i mig o dos mesos haurien de començar”.

Els veïns no se'n fien

Reyner, però, afirma que els veïns, després de tants anys i tants incompliments, no es fien de l'ens ferroviari: “En els últims cinc anys ho hem sentit tants cops que fins que ho veiem no es ho creurem. Ara amb una signatura sembla més real, però en desconfiarem fins que s'acabi l'obra i fins que el pla de seguretat estigui aprovat.”

És per això que pensen continuar mobilitzant-se. “L'acte d'avui [ahir per al lector] és l'inici d'una reivindicació continuada”, va recordar, ja que la idea és el dia 18 de cada mes una entitat diferent de la ciutat afegeixi els crespons corresponents al mes transcorregut.

També està previst penjar una gran mural reivindicatiu perquè la gent hi deixi missatges, en el qual hi haurà “un estat de comptes” de les obres. A més, altres propostes que s'estudien són posar un crespó negre a l'estàtua d'Alfaro, que es va traslladar per les obres, i posar fulls reivindicatius –potser amb dibuixos de nens– a l'interior del finger.

8
anys
es complien ahir des que van començar les obres al parc Central per fer-hi l'estació del TAV.
2.922
crespons negres
es van penjar ahir al parc Central: un per cada dia des de l'inici de les obres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona