Administracions

economia

deute

La Generalitat paga el 63% del deute a Vilassar de Dalt

Ha transferit 631.000 euros del milió pendent des del 2011 en concepte de subvencions i participació de tributs

La partida permet que l'Ajuntament es posi al dia amb els proveïdors

Aquest estiu Vilassar de Dalt ha pogut superar en bona part un dels esculls principals que n'afectaven la tresoreria municipal. Entre juliol i agost la Generalitat ha eixugat 631.000 euros del milió que devia a l'Ajuntament en concepte de subvencions endarrerides i participació de tributs pendents des del 2011. La injecció econòmica ha de servir, segons explica l'alcalde, Xavier Godàs (ARA Vilassar), per posar-se al dia amb el pagament als proveïdors, que ja s'aproximava als 60 dies de termini. “Sens dubte és una bona notícia fruit d'un treball lent però constant del govern”, diu l'alcalde. Godàs recorda que malgrat la delicada situació de les finances locals, que s'han pogut reconduir en els darrers mesos, el municipi no va ser inclòs en la llista que es beneficiava del pacte pel qual la Diputació es feia càrrec de l'endeutament de la Generalitat. “Hem presentat un munt d'escrits de queixa i ens hem entrevistat amb diferents representants del govern exposant-los la nostra situació i finalment hem aconseguit que ens escoltessin”, es felicita Godàs, que reconeix l'esforç de la Generalitat per intentar posar-se al dia del deute amb els Ajuntaments. “La col·laboració i la bona predisposició entre les dues administracions ha estat clau per arribar a un acord que ja tocava”, puntualitza. Encara falta que el govern pagui uns 300.000 euros a l'Ajuntament de Vilassar de Dalt.

Més impagaments

L'alcalde hi afegeix que en el consistori també treballen per resoldre l'important deute acumulat pels impagaments de ciutadans i d'empreses que puja a 3,7 milions d'euros. “No volem augmentar la pressió fiscal de les famílies que deuen diners a l'Ajuntament i busquem les millors solucions perquè puguin prorrogar el pagament o fer-lo efectiu a terminis”, assenyala Xavier Godàs que avança que el 2017 es congelaran els impostos després d'haver-los pujat en el darrer exercici.

LA FRASE

La bona predisposició entre administracions ha estat clau per arribar a un acord que ja tocava
Xavier Godàs
alcalde de vilassar de dalt per ara vilassar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia