Administracions

municipal

urbanisme

L'alcalde defensa tots els tràmits del xalet del Golfet

Juli Fernández manté que l'equip de govern de Palafrugell ha actuat amb “objectivitat i rigor”

Critica la Generalitat per la “falta de certa lleialtat institucional respecte a l'Ajuntament”

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, va remarcar ahir que la tramitació de les polèmiques obres de l'edifici que s'està construint sobre la platja del Golfet s'ha dut a terme amb “objectivitat i rigor” i que en tot moment s'ha donat la informació amb “total transparència”. Amb tot, l'equip de govern de Palafrugell va criticar el paper de la Generalitat i, en aquest sentit, va lamentar que aquesta, que no s'havia pronunciat sobre el tema des del mes de novembre del 2015, ara fa poques setmanes va fer els requeriments de revisió de llicència a l'Ajuntament. És per això que Fernández qüestiona “la falta de certa lleialtat institucional de la Generalitat respecte a l'Ajuntament”.

L'alcalde, de tota manera, va voler aclarir diversos punts. En primer lloc, si bé és cert que a principis d'agost la Generalitat va instar l'Ajuntament a revisar la tramitació de la llicència corresponent, en cap cas es planteja l'obligació d'enderrocar una part de l'edifici. L'alcalde recorda que aquest habitatge estava construït sobre una finca qualificada com a sòl urbà des del 1983, i considera que no hi ha elements objectius per determinar que una part del soterrani és planta baixa. Si així fos, suposaria un excés d'edificació d'uns 100 metres quadrats que haurien de ser suprimits a la planta superior.

L'Ajuntament considera que la informació aportada és suficient per determinar la correcta tramitació de la llicència, manté que s'ajusta al pla de millora urbana, que va ser aprovat sense al·legacions i amb un informe previ favorable de la Generalitat. El govern considera que la informació ja aportada basant-se en aquest pla de millora no requereix cap altre estudi paisatgístic. Amb referència als murs de contenció del nou tram de camí de ronda que passaria per davant de l'edificació, cal estudiar si es requereix l'autorització del departament de Costes, i en tot cas el govern considera que aquest traçat seria el més adequat si es pot trobar la solució adient a la seva construcció.

Tanmateix, s'han de corregir algunes actuacions. En aquest sentit, l'Ajuntament manté suspesa la llicència urbanística mentre la propietat no corregeixi algunes de les irregularitats detectades en l'execució de l'obra respecte a la llicència atorgada. En aquest punt l'Ajuntament no descarta sancionar la propietat per les diferències constructives detectades.

LA FRASE

En tot moment el govern ha treballat amb objectivitat i rigor, amb total transparència
Juli Fernández
alcalde de palafrugell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona