Administracions

societat

El protectorat de fundacions alça la veu a Badalona

Aquest òrgan dependent de la Generalitat recorda que la fundació Badalona Capaç no pot executar cap projecte sense el seu permís

S'aprova una moció en què s'insta a executar el projecte de la Morera

A pocs dies que expiri el termini que el govern de Badalona va donar per situar sobre la taula una opció de futur per a Badalona Capaç diferent de la que la fundació té entre mans, l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va aprofitar la discussió al ple sobre aquesta qüestió per posar en relleu que cap actuació podrà anar endavant sense l'informe favorable del protectorat de fundacions, un òrgan que depèn de la Generalitat.

Sabater es va referir a aquest tràmit poc abans que els grups de l'oposició (PP, PSC, CiU i C's) aprovessin una moció en què s'insta l'executiu local a elevar al ple d'octubre l'aprovació definitiva de la requalificació del terreny a la Morera, on està projectat el nou centre ocupacional de Badalona Capaç. Aquesta actuació parteix d'un acord entre la fundació i Mercadona que permetria a la firma de supermercats obrir dos establiments més a la ciutat.

El que dimarts es va saber és que, malgrat que aquesta actuació ja es va aprovar en el mandat passat de manera inicial, el protectorat de fundacions és desconeixedor de l'acord entre Badalona Capaç i Mercadona. En l'informe que aquest organisme ha lliurat a l'Ajuntament de Badalona, fins i tot s'alerta que aquest projecte “pot no ser viable”.

Fonts de la fundació Badalona Capaç, però, tenen clar que el projecte “pot no ser viable com també pot ser-ho” i defensen que si fins ara no s'ha informat el protectorat “és perquè no té sentit fer-ho” fins que no presentin un projecte que tinguin “la garantia que es pot executar”. La fundació és de l'opinió que el govern local, i especialment Guanyem Badalona en Comú (formació a la qual pertany l'alcaldessa), “continua posant pals a les rodes, tot i que tampoc és capaç de presentar una alternativa que sigui viable”.

El govern municipal s'havia compromès a fer públic un projecte alternatiu abans del 30 de setembre. Continua estudiant la viabilitat de rehabilitar l'antiga fàbrica Mobba, però de moment no ha deixat clar si aquesta idea és factible. En el ple de dimarts, el tinent d'alcalde de Badalona Habitable, Oriol Lladó, va reiterar la voluntat de l'executiu d'aprovar un dictamen el mes d'octubre. No va donar pistes sobre si s'arribarà a temps d'aprovar una nova actuació o s'acabarà optant per l'antiga, a la Morera (als terrenys del Turó de l'Enric), però amb canvis respecte al projecte original pel que fa a la mobilitat.

Mentrestant, l'oposició, que té majoria al ple, mira de forçar el govern perquè permeti a tots els partits votar el projecte que defensa la fundació. És el mateix que exigeix Badalona Capaç, que dimarts es va manifestar a la plaça de la Vila. També ho van fer els defensors del Turó de l'Enric i del petit comerç.

LA DATA

30.09.16
és el dia
que el govern s'havia fixat com a termini per presentar una alternativa al projecte de la Morera.

LA FRASE

Entenc la indignació de la fundació, però crec que podem donar-nos un temps no gaire llarg
Dolors Sabater
alcaldessa de badalona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona