Administracions

municipal

recollida d'escombraries

Begur aposta per la recollida selectiva porta per porta

L'Ajuntament considera que mantenir l'actual model d'anar a l'abocador a la llarga seria molt més car

L'Ajuntament de Begur ha decidit implementar l'any vinent, la recollida selectiva domiciliària porta a porta. El nou sistema de recollida, que ja es fa amb els establiments comercials industrials, comportarà un augment de preu de la taxa als usuaris domèstics. Amb l'aprovació provisional de les ordenances fiscals per al 2017, es passa dels 180 euros actuals a 200. L'alcalde, Joan Loureiro, justifica el canvi de model perquè mantenir l'actual, de portar totes les escombraries a l'abocador com a rebuig, comportaria un encariment molt més important de la taxa.

L'augment de preu de la taxa de recollida d'escombraries als usuaris domèstics, de conformitat amb l'estudi econòmic –que cal recordar que és un servei que no pot ser deficitari– és de 5 euros trimestrals.

El servei de porta per porta es farà als dos nuclis urbans i a Residencial Begur, mentre que a la resta d'urbanitzacions la mesura es posarà en pràctica a través de grans zones d'aportació selectiva. Actualment la recollida selectiva a Begur, segons fonts del Consell del Baix Empordà, és del 18% al 25%. “És molt baix”, ha dit l'alcalde, que confia que durant el primer any de la nova recollida es pugui arribar a la xifra del 50%.

Ordenances congelades

En general les ordenances fiscals de Begur es mantenen congelades. Amb tot, i per unanimitat, el ple va decidir, pel que fa l'IBI, dos tipus de gravamen segons si l'Estat espanyol decideix o no decideix actualitzar els valors cadastrals. Si no s'actualitzen, tot queda igual. Si s'actualitzen, i això vol dir a l'alça, Begur aposta per rebaixar el tipus de gravamen del 0,60 al 0,57 per evitar una puja cadastral.

Inversió per a les escoles del municipi

L'Ajuntament de Begur ha invertit, al llarg del 2016, més de 45.000 euros en obres de millores dels tres centres escolars del municipi: l'escola Doctor Arruga de Begur, l'escola l'Olivar Vell d'Esclanyà i la llar d'infants Ses Felugues. “Creiem que els centres han d'estar en les millors condicions per poder oferir una educació superior”, ha manifestat la regidora d'Ensenyament, Maite Martín.

La inversió més alta s'està fent a l'escola de Begur, la Doctor Arruga, ja que hi estan duent a terme un canvi de totes les finestres amb l'objectiu de tenir un bon tancament per quan hi instal·lin la caldera de biomassa i així, a part de canviar el sistema de calefacció, s'hi millori la sostenibilitat energètica. En aquests moments ja hi han canviat les finestres de la cuina, del passadís i tres de corredisses amb un cost global de 16.523 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona