Administracions

Les escombraries, més cares per als pisos turístics de Lloret

L'equip de govern torna a portar a les ordenances una proposta per fer pagar més cara la taxa als HUT, i preveu rebaixar en canvi la dels locals comercials

És el segon cop que s'intenta apujar-la

L'equip de govern de l'Ajuntament de Lloret de Mar tornarà a proposar un increment de la taxa d'escombraries per als habitatges d'ús turístic (HUT) per a les ordenances del 2017, que espera aprovar en breu. Aquesta taxa ja es va aprovar a finals del 2014 per a les ordenances del 2015, però el gremi d'hostaleria de Lloret hi va presentar recurs, i el mes d'abril passat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la va anul·lar.

L'anul·lació, però, es va fer més per una qüestió formal que no pas pel fons. Abans d'anar al jutjat, els hotelers van presentar al·legacions al consistori, però es van rebutjar perquè es va considerar que estaven fora de termini. El tribunal, però, va dictaminar que l'Ajuntament hauria d'haver acceptat les al·legacions, i va anul·lar únicament la introducció de l'epígraf de les ordenances que feia referència als habitatges d'ús turístic.

L'increment no és clar

Actualment hi ha registrats a Lloret 2.832 habitatges d'ús turístic. Si es manté la mateixa línia que en el text que es va tombar, passarien a pagar uns seixanta euros més cada any, però encara no està clar quin increment seria.

“L'any passat no va acabar entrant per un tema de forma, i entenem que toca gravar una mica més els habitatges d'ús turístic perquè la despesa és més elevada que la dels habitatges d'ús habitual”, va explicar el regidor de Serveis Econòmics, Albert Robert.

D'altra banda, si s'apuja la taxa per als HUT, l'Ajuntament preveu rebaixar la taxa que paguen ara els amos de locals comercials que no són bars ni restaurants. “Hem fet una mica d'escenari dels ingressos que representaria apujar la taxa dels habitatges d'ús turístic, i això ens permetria una rebaixa en moltes oficines i locals que paguen fins a 250 euros de taxa d'escombraries l'any”, va dir Robert. La rebaixa –va avançar el responsable de Serveis Econòmics– podria ser d'entre un 15% i un 20%. Tot i que l'equip de govern té majoria (PDC, PSC i ERC-Avancem), la voluntat és, segons va dir Robert, consensuar-ho “al màxim” amb la resta de grups. “Estem disposats a rebaixar o treure alguna proposta per incloure'n alguna dels grups de l'oposició”, hi va afegir.

El nombre d'habitatges d'ús turístic ha crescut un 37% en els últims dos anys a Lloret de Mar. El 2014 n'hi havia 2.055 de registrats, el 2015 ja n'hi havia 2.447 i actualment són 2.832.

LA XIFRA

2.832
habitatges
d'ús turístic hi ha registrats a Lloret, un 37% més que fa dos anys

LA DATA

6/4/2016
És la data
de la sentència que va anul·lar les ordenances amb referència als HUT.

LA FRASE

L'increment de la taxa als HUT ens permetria rebaixar la de molts locals comercials
Albert Robert
Regidor d'hisenda de lloret


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona