Administracions

Govern i oposició de Blanes es reuniran amb Antifrau

Van acordar-ho per aclarir a quin dels informes sobre SABA han de donar credibilitat

El consistori vol que SABA aporti més informació a Antifrau

Representants de tots els grups polítics de l'Ajuntament de Blanes es reuniran amb responsables de SABA, que gestiona les zones blaves, i de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), segons es va acordar dimarts al vespre. L'Ajuntament, a més, demanarà a SABA que faciliti a Antifrau tota la informació que consideren que faltava a l'auditoria i que en canvi sí que hauria tingut en compte l'auditor extern contractat per l'Ajuntament. L'objectiu de tot plegat, segons va admetre la tercera tinenta d'alcalde, Pepa Celaya, és evitar “una guerra d'informes”, atès que l'auditoria d'Antifrau i l'informe de l'Ajuntament sobre la gestió econòmica de SABA són contradictoris. El de l'OAC calculava el benefici de SABA en un 22%, el considerava molt exagerat i instava l'Ajuntament a fiscalitzar el servei, mentre que el que va encarregar l'Ajuntament redueix el benefici al 2,4% i introdueix conceptes inexistents a l'auditoria, com ara una estimació de sous de personal que ara mateix no té SABA a Blanes, com per exemple un director administratiu, i el cost que tindria llogar un local comercial a la ciutat, despeses que es considera que SABA tindria a Blanes si no fos una multinacional.

Després de la reunió de dimecres, en què els auditors contractats per l'Ajuntament van presentar el seu informe a tots els grups, el portaveu de Batega, Jordi Urgell, va manifestar que de moment el seu grup no dóna credibilitat “ni a un informe ni a l'altre”, i va considerar “coherent” l'explicació dels auditors.

Dolors Rubio (ICV-EUiA) veu necessària la reunió amb Antifrau per poder aclarir “on és l'error i per què hi ha tanta diferència” entre un informe i l'altre, i va dir que el seu grup va demanar l'auditoria d'Antifrau a l'equip de govern i que encara no els l'han facilitada. “Hem demanat la reunió perquè no hi hagi una guerra mediàtica entre l'OAC i l'Ajuntament”, va concloure.

Més dur va ser el portaveu de C's, Sergio Atalaya, que va dir que l'informe de l'Ajuntament s'ha elaborat “amb la intenció clara de desmuntar l'auditoria d'Antifrau”, i va considerar que és un informe “teòric” que inclou despeses “hipotètiques” “amb la clara intenció de manipular el resultat a favor d'una empresa privada i en contra del municipi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona