Administracions

Protesta policial

Transistors a la Guàrdia Urbana subjectats amb una goma

Un sindicat denuncia l'estat del material de la policia de Badalona

Exigeix “menys 12-O i més atenció”

La Plataforma Sindical Unitària (PSU), el sindicat amb més delegats a l'Ajuntament de Badalona, ha denunciat davant la inspecció de Treball el “lamentable” estat de part del material amb què els agents de la Guàrdia Urbana presten el servei diàriament. Un dels exemples més flagrants, segons expliquen el seu màxim representant, Pedro López, és el dels transistors, en molts dels quals “s'ha de subjectar la bateria amb una goma perquè no caigui”. Els agents mostren imatges d'aparells amb l'antena agafada amb celo i asseguren que bona part de les bateries ni tan sols suporten una jornada sencera de vuit hores.

No només dels transistors, es queixa aquest sindicat. López també sosté que alguns cotxes amb què patrullen s'haurien de retirar del carrer. La PSU aprofita de passada per reclamar, un cop més, les armilles antibales que estan promeses des de fa molts mesos, tant per l'anterior govern del PP com per l'actual de Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA. I ja de passada es pregunta quan tindran notícies de la remodelació del cos que l'alcaldessa Dolors Sabater va anunciar quan va accedir al càrrec. L'última data que ha fet pública Sabater és gener del 2017.

Per manifestar les queixes, aquests dies la PSU exhibeix unes pancartes, a la seu de la Urbana i al viver. En una es pot llegir com el sindicat reclama al govern “menys polèmica pel 12-O i més eines per treballar”. En els propers dies, la PSU anirà denunciant les deficiències d'altres departaments. El proper serà Parc i Jardins.

Queixes reiterades

Tot i que la PSU ha fet la denúncia sense la resta de sindicats, la majoria de queixes són compartides per l'SFP, el sindicat majoritari dins la Guàrdia Urbana. A través de les xarxes socials, l'SFP s'ha anat queixant de les condicions de treball, amb “material de tercera”. Lamenta el mal estat dels vehicles i la manca d'armilles antibales. I també ha reclamat a l'executiu local “la mateixa determinació del 12-O per atendre les demandes dels seus treballadors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona