Administracions

tribunals

guerra de banderes

No tenen “a mà” la bandera espanyola a Santa Coloma

Una sentència demana que el símbol onegi a l'edifici de l'ajuntament

Martí diu que la buscaran i la hi col·locaran

Una sentència del jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona del 13 de setembre obliga l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners a penjar la bandera espanyola a la façana del consistori. El jutge ha intervingut per un recurs que va presentar la delegació del govern espanyol a Catalunya mesos enrere. L'alcalde, Joan Martí (ERC), diu que buscaran el símbol a la casa consistorial i que el penjaran al balcó. “L'hem de buscar. No la tenim a mà.”

La delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, va denunciar mesos enrere el consistori al jutjat per la “inacció” a l'hora de complir la llei de banderes 39/1981 del 28 d'octubre, aprovada al Congrés. L'alcalde i l'equip de govern acataran la resolució judicial per evitar “multes successives i possibles inhabilitacions”, expliquen. El consistori ha consultat l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

Dos pals ocupats

Martí diu que a l'ajuntament de Santa Coloma hi ha la bandera del poble i la senyera. A més, des del juny del 2015 hi tenen penjada l'estelada. Amb dos pals ocupats, no hi ha lloc per a l'espanyola, però treballadors municipals n'hi col·locaran dos més: un per a la rojigualda i un altre per a la bandera europea. Martí no ha pogut precisar quan faran aquesta actuació.

LA FRASE

És absurd perdre temps i diners per aquestes coses. Demostra què és el que els preocupa
Joan Martí
alcalde de SANTA COLOMA (erc)

El dimecres 12, “un dia normal”

Martí diu que el consistori va presentar recursos al contenciós de De Luna, però que ara han de complir “la legalitat actual; ja arribarà el dia que el marc jurídic canviarà”. Per l'alcalde, “aquest no és un tema prioritari” i troba “absurd” esmerçar-hi temps i diners. Martí va treballar el dimecres 12 d'octubre, igual que altres regidors del govern (ERC i MES). “És un dia normal, igual que hi ha dissabtes que venim a l'ajuntament a atendre consultes i demandes. El dia 12 es va atendre els ciutadans que van venir.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona