Administracions

municipal

pla

L'Hospitalet apuja un 5,4% el pressupost pel 2017

El ple aprova un pressupost de 236,4 milions, que preveu un increment en inversions i atenció a la dependència

El govern defensa la situació financera sanejada i el baix endeutament, del 42,6%

El ple de l'Hospitalet ha aprovat un pressupost pel 2017 de 236,4 milions, 12,3 milions més que el del 2016, fet que representa un increment del 5,4%. Els comptes tindran aquest increment per l'augment de la despesa corrent, que creixerà en 6,1 milions, amb l'objectiu, segons l'equip de govern, de mantenir i ampliar els serveis públics. Amb aquesta quantitat es finançaran, per exemple, els 2,6 milions d'increment de la partida dedicada a la dependència, els 237.700 euros de la sisena hora d'anglès, els 202.000 euros per al Districte Cultural i els 323.500 euros per a la millora de la mobilitat. També augmenten les inversions en 6,2 milions d'euros, finançades en aquest cas amb aportacions de l'Àrea Metropolitana i la Diputació.

El pressupost s'ha aprovat amb l'abstenció de tots els grups municipals excepte CiU, que hi ha votat en contra perquè considera que la baixada de l'impost de béns immobles és insuficient i no hi ha prou inversió als barris. El tinent d'alcalde d'Hisenda, Manuel Brinquis, defensa, al seu torn, que “l'Ajuntament manté una situació econòmica i financera sanejada que li ha permès destinar recursos per a l'ampliació i el manteniment dels serveis locals bàsics”. L'endeutament a finals del 2016 serà del 42,6%, per sota del límit del 75%.

Segons el govern municipal, un 69,4% dels recursos municipals es destinen al benestar comunitari, amb increments a partides de serveis i desenvolupament econòmic i serveis generals de l'Ajuntament. 16,4 milions es destinen a les inversions, entre les quals destaquen la construcció de dos casals de gent gran, d'un camp de futbol i la millora de zones industrials.

LA XIFRA

236,4
milions d'euros
és el pressupost municipal de l'Hospitalet pel 2017, fet que suposa un increment del 5,4%.

Es renovaran tots els parquímetres

R.M.B.

L'Ajuntament té previst instal·lar l'any que ve nous parquímetres que substituiran els que hi ha actualment a la via pública. En total es col·locaran 50 aparells nous dotats de noves tecnologies que permetran efectuar els pagaments per internet i també amb el sistema contactless. A més, es podran gestionar les denúncies en temps real. Es podrà tenir control dels parquímetres de manera remota per gestionar incidències, i els nous aparells facilitaran la recollida de dades estadístiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona