Administracions

municipal

civisme

Rubí crearà un banc d'ADN d'excrements de gossos per multar amos incívics

Obligarà els propietaris a aportar mostres genètiques dels animals i sancionarà els que no ho facin

El ple aprova dissoldre la societat d'habitatge

L'Ajuntament de Rubí serà el primer municipi del Vallès Occidental –Sant Cugat ho està estudiant– que crearà un banc d'ADN dels excrements dels gossos per poder iniciar els expedients sancionadors als propietaris incívics. D'aquesta manera s'afegeix a la iniciativa que ja van començar a impulsar altres poblacions catalanes com Parets del Vallès, Mollet, Sitges, Tarragona, Ripoll, Salt i Ribes de Freser, entre d'altres, per fomentar que els amos recullin les defecacions de les seves mascotes i es posi fi, d'aquesta manera, a una de les principals queixes que reben les administracions locals. A Rubí hi ha actualment prop de dos mil gossos censats, però es calcula que n'hi pot haver cap a quinze mil.

La proposta la van impulsar conjuntament les formacions d'ERC i AUP en l'últim ple municipal i va rebre els vots favorables del PSC, CDC i ICV, i les abstencions de C's, el PP i VR. La resolució incideix en el fet que no han sigut suficients les darreres campanyes de conscienciació, malgrat un nou intent aquest mandat d'intentar fer accions més puntuals i selectives, acompanyades de sancions, en alguns indrets del municipi. Actualment, l'únic mitjà per multar els infractors que no recullen els excrements dels seus animals és el règim sancionador previst en el títol vuitè de l'ordenança reguladora de la tinença d'animals, que preveu multes de fins a 600 euros i de fins a 901 euros quan aquestes deposicions s'han fet en zones específicament senyalitzades o a menys de deu metres de zones infantils. I només si ho presencia un agent de la policia. Amb la creació del banc d'ADN d'animals domèstics, es vol identificar els infractors i obtenir informació dels animals no censats que pugui ajudar a localitzar-los.

La proposta implicarà canviar l'ordenança específica per incloure-hi l'obligatorietat d'aportar una mostra genètica en registrar l'animal al cens, l'inici d'una campanya sancionadora als qui no ho facin en un període determinat, l'inici d'una prova pilot per recollir mostres de femtes al carrer i, si cal, la modificació de l'ordenança fiscal per la prestació del servei d'inscripció i manteniment del registre de gossos per posar en marxa la iniciativa, a més de campanyes informatives i de senyalització específica.

Horts municipals i fi de la societat d'habitatge

Gairebé un any després de donar-hi el vistiplau al ple, i després de ser un proposta proposada i reivindicada per la ciutadania, l'Ajuntament ha posat en marxa els horts municipals situats en un espai de 5.000 m² de Cova Solera, a tocar de la deixalleria. Ara s'hi fa una prova pilot dirigida a persones amb necessitats concretes proposades pels serveis socials i entitats del tercer sector, però en el futur s'obrirà a la resta de ciutadans, que hi podran accedir en diverses modalitats.

El darrer ple també es va aprovar liquidar l'empresa d'habitatge Promocions Urbanes de Rubí SA (Proursa), el servei de la qual es gestionarà directament des del consistori en considerar que “serà més eficient”, en paraules del regidor de Serveis Centrals, Moisès Rodríguez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona