Administracions

L'Ajuntament de Blanes vol vendre patrimoni per fer inversions el 2017

Seria l'única fórmula que li permetria endegar projectes com ara renovar la plaça dels Dies Feiners i rescatar les zones blaves de la gestió de Saba

L'Ajuntament de Blanes està fent inventari de totes les finques municipals que té i determinant quin és el seu valor de mercat per tal de vendre'n alguna i poder fer inversions en el pròxim exercici. El pressupost del 2017, que es portarà al ple d'aquí a poques setmanes, inclourà dues partides noves d'un euro cadascuna, una de les quals en previsió que es vengui patrimoni i l'altra per una possible recuperació de zones blaves, ja que l'Ajuntament està estudiant rescatar-ne la totalitat o tan sols una part.

Segons va explicar el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Blanes, Quim Torrecillas, es preveu tancar el pressupost del 2017 sense benefici, i per tant no es podrien fer inversions, si no és a través de la venda de patrimoni, que s'hauria de fer, a més, mitjançant subhasta pública. “Hi ha un índex de finques però s'està fent..., no és ràpid”, diu. Entre les inversions que l'Ajuntament podria fer si es ven patrimoni hi ha actuacions d'urgència a la zona de S'Auguer (que també forma part del pla de barris) i Sant Joan, on hi ha risc de despreniments amb les pluges. També es plantejarien inversions en zones on fa temps que hi ha actuacions pendents, com són el carrer Colom i l'avinguda Vila de Madrid, que fa temps que és llargament reclamada. De fet, per arreglar l'avinguda de Madrid ja hi ha un projecte existent de fa anys, segons va explicar l'alcalde, Miquel Lupiáñez, però puja a vuit milions d'euros, una quantitat que ara l'Ajuntament no es veu amb cor d'invertir, però n'executaria almenys una part.

Rescat total o parcial

Segons Torrecillas, l'àrea d'Intervenció està avaluant quin cost podria tenir un rescat parcial o total de les zones blaves, abans de fer qualsevol plantejament a l'empresa que les gestiona ara, Saba. “La idea és sobretot rescatar la totalitat de les zones blaves i gestionar-les des d'una empresa municipal, o negociar amb Saba dues hores gratuïtes o amb més facilitats”, va dir el regidor. El rescat, doncs, no significaria que les zones blaves deixessin de ser de pagament, sinó que les gestionaria l'Ajuntament, en millors condicions per a la ciutadania, alhora que s'assegura la rotació de vehicles. “A les zones més comercials estaria bé, però, que la primera hora fos gratuïta per fer qualsevol gestió”, diu Torrecillas.

Pel que fa a l'avinguda de Madrid i el carrer Colom, situats en plena zona turística, l'Ajuntament és conscient que fa anys que cal fer-hi una inversió, llargament reclamada també pel sector de l'hostaleria. Un estudi turístic encarregat pel consistori també posava en relleu la falta d'inversió en aquesta zona, des de fa ja anys.

LA FRASE

La idea és rescatar la totalitat de les zones blaves i gestionar-les des d'una empresa municipal
Quim Torrecillas

LA XIFRA

8
milions
d'euros és el cost que tenia el projecte de l'avinguda de Madrid i el carrer Colom, però no es podria fer tot.

Projecte per remodelar la plaça dels Dies Feiners

Un dels projectes que es volen incloure en el pressupost del 2017 és la remodelació de la plaça dels Dies Feiners, just darrere de l'ajuntament. Actualment la plaça és escenari de molts actes per la festa major i també té un horari d'accés per als vehicles comercials de càrrega i descàrrega, però la idea seria que només fos per a vianants. “La idea és que no hi hagués cotxes, adequar la plaça urbanísticament perquè sigui un emblema del poble”, explica Torrecillas. Malgrat tot, si no s'aconsegueix vendre patrimoni, cap de les inversions no s'arribarà a executar. En tot cas, en el pressupost, segons Torrecillas, hi entrarà el projecte, que ja s'està redactant, però no l'execució de l'obra. Antigament a la plaça dels Dies Feiners s'hi feia el mercat de productes frescos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona